Forbrugslån

purse-522622_1920

Hvad er forbrugslån?

Forbrugslån, indskudslån, billån… det kan være svært at finde hoved og hale i de mange forskellige lån, der hver dag bliver os tilbudt fra både højre og venstre. Et forbrugslån er et lå du tager udelukkende til dit forbrug. Det kan være hvis du lige har lyst til en ny pc, mobil, ferie eller en plastikoperation for at få rettet op på bagen.

wallet-908569_1920Et forbrugslån er forholdsvis nem at anskaffe. Næsten alle de lån og reklamer for lån du ser på nettet er forbrugslån (Find en oversigt her). De kan muligvis kalde sig selv for billån og indskudslån, men det er i mange tilfælde blot et andet navn til den egentlige baby der hedder forbrugslån.

De seneste par år er det blevet meget populært at tage et forbrugslån. Vi er blevet nogle rigtige forbrugsmennesker og det er ikke lige altid at vores egen privatøkonomi kan følge med til vores af og til store forbrug. Så er det nemt og praktisk at tage sig et forbrugslån, som engang skal betales tilbage. Samtidig er det blevet en del nemmere at anskaffe sig et forbrugslån.

Via vores meget digitale verden er vi i stand til at kigge ind på vores bankkonto og konferer med vores bank, imens vi sidder og spiser frokost nede i skolens kantine. At ens forhold til banken og penge generelt på den måde er flyttet ind bag skærmen kan gøre, at det for vores endnu primitive hjerner ikke rigtig føles som virkelighed.

Vi er i princippet hulemennesker i en meget moderne verden. Og vores hjerner er ikke rigtig skabt til at forstå princippet af lån og penge bag en skærm, hvis man ikke fysisk står med værdien i pengene. Derfor kan man måske også bliver hurtigere overtalt til at tage et lån, når det foregår over nettet, end hvad vi normalt ville gøre.

Skal jeg have et forbrugslån?

Det må være op til den enkelte om de vil benytte sig af de mange tilbud for forbrugslån. Nogle er vokset op med at tjener sine egne i vid udstrækning før man går ud og køber noget. Andre er vokset op i en familie, hvor tilgangen til penge og økonomi måske har været en smule mere løs. For dem betyder det måske ikke så meget om man tager et forbrugslån eller ej. Man skal bare huske på at med alle lån skal de betales tilbage igen – med renter.

Så tænk dig lige en ekstra gang før du klikker ja til, at du vil tage dig et lån. Pas på ikke at give efter for din pludselige indskydelse og lave et såkaldt impulskøb og impulshandling. Det er så nemt lige at trykke ja til et lån, når man sidder hjemme i sofaen, kigger rundt og synes man har brug for nogle nye lamper og et nyt tv. Tænk dig om en ekstra gang; har du virkelig brug for denne her nye ting så meget at du er villig til at skrive dig op til et lån der i sidste ende kan vise sig at være meget dyrt?

Be the first to comment on "Forbrugslån"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*