Akut tandlæge Køge

Depositphotos_21568557_l-2015

Der kan pludselig opstå et behov for en akut tandlægebehandling. Det kan ske for alle – lige meget hvem du er. Således kan det ske for både unge, gamle, folk der har velholdte tænder og folk der har knap så velholdte tænder. Så på den måde er det altså ikke noget man kan forberede sig på eller decideret undgå bare fordi man har nogle flotte, sunde og velholdte tænder.

Der er dog desværre en del mennesker der bliver meget overraskede, hvis de lige pludselig får akutte tandproblemer eller smerter. De tror pludselig, at de har gjort noget galt, men det er altså ikke nødvendigvis tilfældet. Som sagt kan alle mennesker være så uheldige, at de får brug for en akut tid hos tandlægen. Du kan selvfølgelig også være så heldig, at du aldrig får brug for en akut tandlæge, men det er nok mere held end forstand

Hårde ting at tygge på

Der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at man lige pludselig står i en situation, hvor man har brug for en akut tid til tandlægen. Det er aldrig en sjov situation, fordi man simpelthen ikke ved hvad man skal gøre, fordi man ikke kan komme til at få en akut tid hos sin egen tandlæge. Der kan – som nævnt – være rigtig mange forskellige grunde til at man skal have en akut tid hos tandlægen. Det kan være for eksempel være fordi man har spist noget der var lidt for hårdt. Det vil typisk være sådan noget som bolsjer, eller lidt for hårde karameller. Hvis du kommer til at tygge forkert ned på sådan noget, kan du være så uheldig at der sker en skade på tanden. Det kan for eksempel ske, at du flækker en tand; det kan også ske at din plumpe falder ud, eller at hele din tand falder ud. Det kan selvfølgelig også bare være, at en af dine tænder kommer til at sidde helt løst. Hvis det sker, skal man selvfølgelig også have en tid akut hos en tandlæge.

Det kan også være at du spiser noget som burde være blødt, men viser sig at indeholde en meget hård ting. Dette fænomen er især en stor synder, når det gælder akutte situationer. Problemet er, at folk ikke regner med at de skal tygge ned på noget hårdt, og derfor passer de ikke på. I stedet tygger de bare normalt hårdt ned og kan på den måde skade deres tænder. Brød og kager fra bageren er typisk blandt de syndere, som en sjælden gang imellem indeholder nogle hårde ting. Det er meget sjældent det sker, så man kan ikke skyde bagerne noget i skoene – de er jo trods alt bare mennesker som os andre – men det er klart at hvis du bager 10.000 brød om året, så vil der nok ske en fejl i ny og næ. Sådan er er dét bare.

Tanduheld?

Du kan også akut få brug for en tandlæge, hvis du kommer ud for et uheld. Det kan være, at man falder eller i værste tilfælde kommer i håndgemæng. Det har der i hvert fald været flere eksempler på rundt omkring hos diverse tandlæger. I nogle sportsgrene sker det også, at tænderne lider skade, fordi sporten er så voldsom. Det kan eksempelvis være en sport som ishockey. Hvis man falder og slår sig, kan man nemt få skader på sine tænder og det skal udbedres med det samme.

Hvad gør man?

Men hvad gør man så hvis uheldet er ude, og man har akut brug for en tandlæge? Det er jo sjældent, at ens egen tandlæge har tid til at presse én ind i skemaet den samme dag. Hvis du eksempelvis bor i en mindre by som Køge, er der stor sandsynlighed for, at din tandlæge ikke kan tage akutte patienter. Der er altså sandsynligvis ikke en akut tandlæge i Køge og i andre små forstæder. Der kan selvfølgelig ikke udstedes nogle statsgarantier, men det er bare ikke ofte at det sker. Derimod kan man hurtigt kommer til København og få en akut tid hos tandlægen. S-toget går lige fra Køge og ind til København. Så det er altså intet problem at bo i Køge, hvis du får brug for en akut tid

2 Comments on "Akut tandlæge Køge"

  1. God artikel med mange velovervejede muligheder for tandskader. Jeg har selv været ude for dette problem en gang og fandt derefter den mest imødekommende og professionelle tandlæge på Østerbro. Tandkunsten på Lyngbyvej 58 er specialiseret i hele tandsættet og jeg har haft gode erfaringer med især tandblegning og det årlige tandtjek, der altid er en fornøjelse! Derfor ville jeg også gerne dele den med de interesserede i denne artikel.

  2. Der findes nu også tandlæger som tager akutte tider ind uden for København 😉 Eksempelvis https://skibbytand.dk/ i Skibby. Jeg ved, at de tager akuttider ind – Bare lige til info til læserne 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*