Danskere låner penge som aldrig før

Hurtig lån

I dagens Danmark er flere og flere begyndt at låne penge på nettet som aldrig før. Primært er det i aldersgruppen 25-35 år at der lånes flest penge.
Tallene understreger at i 2012 blev der udlånt ca. 36.000.000 mio. kroner i kviklån, mens dette tal senere i 2014 var steget til over 99.000.000 kroner i rene kviklån. Det er en statistik der er skræmmende og det lyder fra eksperter på området at der er tale om flere af samme låntagere som optager endnu et lån for 2. eller 3. gang.

Primært som mulighed for at afbetale på resterende gæld fra tidligere selskab. Konkurrencen har nemlig gjort, at flere udbydere har sat prisen på deres lån ned, samt tilbudt gratis perioder for førstegangs ansøgere. Det har resulteret i, at flere har valgt at tage billigere lån for at afbetale deres tidligere dyrere forbrugslån. Det er en mulighed der gør det svært for mange at komme af med gælden da de nu hæfter hos to forskellige låneudbydere.

Konkurrencen mætter markedet.

I dag kan man næsten ikke tage bussen eller gå i det lokale fitnesscenter uden, at man kan se en reklame for et låneselskab som tilbyder hurtige kviklån. Det ses især også på nettet hvor sammenligningssider som http://laankontanter.dk sammenligner udbydere af hurtige og nemme forbrugslån. Det er en konkurrence der gør, at markedet snart bliver så mættet, at der måske bliver lavet et indgreb fra regeringens side. Sådan har det været snakke i lang tid og om det bliver en realitet vides endnu ikke, men tanken omkring dette ligger ikke fjernt.

Hvilken betydning det har for selskaberne vides ikke, men man kunne forestille sig at det ikke gavner deres forretning. I dag bliver der ca. lånt penge ud til 30-40% af alle ansøgere, mens resten af ansøgerne bliver afvist. Primært grundet registrering i debitor register (RKI). I dag står desværre omkring 10-15% af alle personer over 25 år i rki eller har været registreret. Det er desværre en tendens som der bør kommes til livs og man bør derfor undervise især børn tidligt i alderen omkring privatøkonomi.

Vælger man at låne bør man have styr på sin afbetaling

At have styr på sin afbetaling af sit lån kræver ikke blot, at man vælger sin afdragsperiode og lånebeløb på ca. tal. For ender man ud i en situation hvor man ikke kan betale af på sit lån én eller flere måneder, kan man risikere høje morarenter og ekstra forlængelsesomkostninger. Hvis man vil lave en fornuftig oversigt over sin afbetaling og gøre sig selv mere sikker på at det er den rigtige løsning som både er økonomisk fornuftig og det som der giver mest mening, bør du gøre følgende:

Lave et privatbudget med indtægter og faste, samt varierende udgifter. Her kan du relativt nemt finde ud af hvor meget du har til rådighed hver måned. Husk det er vigtigt, hvis du låner penge, at du altid sætter din afbetaling pr. måned lavere end det overskudsbeløb du har fra dit privatbudget. Det er ærgerligt hvis man ikke kan betale én eller flere måneder da dette kan give ekstra omkostninger

Sæt derefter dine lån informationer ind i en amortisationstabel og beregn din månedlige ydelse og find frem til hvor meget du har mulighed for at afbetale på dit lån og find en passende periode.

Med disse oplysninger er man godt på vej til at få og afbetale et lån igen uden at dette bør være en dyr eller dårlig idé. Det kan lade sig gøre i dag at finde gode lånemuligheder, men det er især vigtigt, at man bruger tid på, at sætte sig ind i de forskellige regler og vilkår som man ikke går helt galt i byen.

3 Comments on "Danskere låner penge som aldrig før"

  1. Det største problem er at curling børn er blevet voksne. Der er rigtig mange der endnu ikke har oplevet at det rent faktisk kan have konsekvenser hvis man låner penge. Skal man låne penge så tag dog for guds skyld et forbrugslån så som dette http://www.laaneservice.dk/bank-norwegian/ Og ikke et af de mange sms og kviklån. Renterne er billigere hos den lokale rocker end den hos kviklånsselskaberne.

  2. Det burde være på skoleskemaet at blive undervist i basal økonomi. Langt de fleste, unge som gamle, forstår ikke grundbegreber indenfor privatøkonomi og er utroligt dårligt rustede til at håndtere deres egen økonomi og det er derfor de hunde-dyre kviklån florerer som de gør

  3. Ja det er utroligt som det kniber med den økonomiske forståelse blandt de unge, men ikke kun dem,
    læste lige at det er mere populært end nogensinde før at tage de hurtige dyre lån:
    https://nemkontant.dk/danskerne-tager-flere-og-flere-nemme-laan/
    Men folk finder vel ud af hvad det koster, når de skal betale tilbage igen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*