Sådan køber du de rette kostumer og udklædning til tyrolerfest

En gruppe mennesker i tyrolertøj samlet foranen stor ølhal - oktoberfest

Det er nok ikke den store hemmelighed, at vi i Danmark er ret glade for at feste. Vi holder altid alverdens arrangementer og er et af de lande, hvor der drikkes mest øl. Det betyder også, at hvis der kommer en eller anden ny type af fest, så skal vi nok også være de første til at prøve den af.

En af de temafester, hvor det er sket, er ved oktoberfesten eller tyrolerfesten, som er blevet meget populær i Danmark i den seneste tid. Inspireret af to artikler på ikostumer.dk og Berlingske giver vi her et overblik over tyrolerfestens traditioner.

Det er her man klæder sig i den traditionelle dragt med lederhosen og hele svineriet. Halvdelen af festen er at få fat i det helt rette kostume, så man passer lige ind i stemningen.

En gruppe mennesker i tyrolertøj samlet foranen stor ølhal - oktoberfestDen store popularitet har også betydet, at man nu kan købe disse kostumer over det hele, hvor man før blev nødt til at købe dem i udlandet til en lidt dyr pris, så kan man nu få dem over alt i Danmark. Man kan både købe dem på nettet i diverse webshops, men også forskellige butikker rundt omkring er begyndt at sælge dem. Der er fordele og ulemper ved begge metoder.

Oktoberfest/tyrolerfest er ved at blive populært i Danmark

Helt grundlæggende, så er disse fester blevet utrolig populære som temafest i Danmark i den seneste tid. Vi er en nation, som elsker øl, så det passer jo som fod i hose, at vi skal holde fester, hvor der er masser af øl og sjove ting og sager. Det er altså den perfekte fest til det danske folk. Den er også blevet mere og mere brugt de seneste år, da det er et forholdsvist nyt koncept.

Idéen stammer jo fra de tysktalende lande, hvor vi så har fået idéen fra og da den passer godt ind i vores kultur, så har man bare valgt at fejre den som alle andre fester. Så om det er fordi vi elsker øl eller fordi Tysklands kultur ligger så tæt op af vores kan være svært at sige, men én ting er sikkert: Det er blevet en stor succes i Danmark og der holdes oktoberfest mange tusinde gange om året i det danske land.

Det rette kostume

En vigtig del af denne type fest er jo, at man har det helt rigtige kostume. Uden denne sjove udklædning, så følger man jo ikke helt traditionen og så bliver stemningen ikke helt som den skal være. Derfor skal man altså være i den rette udklædning, hvis man bliver inviteret til en tyroler- eller oktoberfest.

Afhængig af om man er mand eller kvinde, så er der nogle forskellige kostumer man skal have på og det er med frynser og lederhosen og det hele. Det er den traditionelle udklædning til oktoberfest, som de fleste nok kender, når de ser den.

Køb det billigt på nettet eller i butikken

Der er flere forskellige måder at anskaffe sig sådan et kostume på og en af dem er, at man kan bestille det over nettet. Det er ofte det de fleste gør, da det både er billigt men der også er et stort udvalg. Det er altså både billigt og smart, men ulempen er ofte, at man ikke kan være sikker på, at udklædningen passer helt perfekt, da man naturligvis ikke kan prøve den på.

Hvis man i stedet vil være sikker på, at man kan passe kostumet, så kan man tage ned i en fysisk butik, hvor der vil være mulighed for at prøve kostumet og mærke materialet, men også at få hjælpe fra personale og andet, så man er sikker på, at man får det helt rigtige.

Be the first to comment on "Sådan køber du de rette kostumer og udklædning til tyrolerfest"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*