Fodbold som kulturbærer: Derfor er fodbold så populært

content_pexels-tembela-bohle-18845741

Fodbold er Danmarks nationalsport, og er derfor en vigtig del af vores kultur. Men hvad er det egentlig der gør, at så mange mennesker interesserer sig for sporten?

content_pexels-tembela-bohle-18845741

Kilde: Pexels

Spillet med fødderne er danskernes foretrukne sport, og ifølge dbu.dk/nyheder/2019/april/ er omkring 330.000 personer meldt ind i fodboldklubber landet over. Derudover ser mange tusinde mennesker med hver weekend fra sofaerne rundt omkring i de danske stuer, når der spilles fodbold fra Superligaen såvel som de store udenlandske ligaer. Det er selvfølgelig ikke kun i Danmark at fodbold er populært. Det gælder for stort set alle lande i hele verden. Fodbold er således verdens mest populære sportsgren, og for hver dag der går, får endnu flere mennesker øjnene op for sporten. Men hvad er det egentlig der gør at fodbold er så udbredt?

Fodbold er sjovt at spille

Den mest indlysende årsag er utrolig enkel. Folk syntes at det er sjovt at spille. Mange mennesker nyder at spille fodbold med sine venner og holdkammerater, og det sociale aspekt af sporten er virkelig en af grundstenene i sportens popularitet. Fodbold bringer folk sammen på kryds og tværs, og har uden tvivl skabt mange venskaber igennem tiden.

Rig historie og mange rivaliseringer

Derudover er fodbold utroligt underholdende at følge med i. Fodboldkampe, og især de helt store af slagsen som VM-kampe og rivalopgør, har det med at bringe noget særligt frem i mennesker. Følelserne hos fansene sidder helt ude på tøjet, og medierne er også fantastiske til at holde interessen hos befolkningen. Sportens mange rivaliseringer, de historiske legender og unikke personligheder er alle med til at gøre sporten til hvad den er.

Fodbold er showbiz

Se bare på Tottenham-manageren Jose Mourinho, som man læse om på dr.dk/sporten/fodbold/. The Special One. Han er virkelig en mand der forstår, at fodbold er showbiz. Altid er han god for en kæk bemærkning på pressemøder, og det er netop folk som ham, der giver sporten lidt kant. Der er så meget drama og historie i fodbold, at det nemt fanger opmærksomheden fra folk med bare den mindste interesse for sport. Den store interesse fra den generelle befolkning, gør også at gamingindustrien er vokset enormt over de seneste år. Her har fodboldspillet FIFA været en af drivkrafterne bag, hvor især online-delen Ultimate Teams, har tiltrukket mange gamere. Den store interesse for FIFA-spillet, forventes kun at vokse hen over den næste årrrække, hvor den nye Playstation 5 giver mulighed for meget bedre spiloplevelser. Ligeledes har bettingbranchen udviklet deres service, så de skaber mere værdi for fodboldfans. Flere og flere bookmakere kommer hele tiden til, og alle sammen kæmper om, at blive det foretrukne sted for folk der oddser. Mange bookmakere er derfor begyndt at tilbyde bonuskoder, for at tiltrække fansene. Det har skabt lidt af en udfordring for dem, der gerne vil spille på fodboldkampe, for hos hvilken bookmaker finder man egentlig de bedste tilbud og bonuskoder. Det har BonusFinder.com/dk fundet svaret på. De har nemlig lavet en oversigt over bookmakerne, og deres forskellige bonustilbud, så folk nemt kan finde det rette sted at spille.

content_pexels-lucas-andrade-33169421

Kilde: Pexels

Simpelt og et spil for alle

Fodbold har desuden den fordel, at det er en af de mest enkle sportsgrene der findes. Det eneste man reelt behøver for at kunne spille, er en bold. Målene kan man let improvisere, og netop spillets tilgængelighed er et meget vigtigt aspekt i forhold til, hvorfor det er så populært. Det er altså et spil, som alle kan være med til at spille. Rig som fattig, lav som høj, alle kan være med, og det har haft meget at sige i forhold til udbredelsen af spillet.

Fodbold er derfor en vigtig del af ikke bare Danmarks men mange landes kultur. Populariteten er stødt stigende, og meget tyder derfor på, at sporten forsat vil være en del af milliarder af mennesker liv i mange år fremover.

Be the first to comment on "Fodbold som kulturbærer: Derfor er fodbold så populært"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*