I dag kan man få svaret på alt efter få sekunders søgning på Google

Depositphotos_9388645_l-2015

Har du en smartphone eller en computer? Svaret på det spørgsmål er sandsynligvis ja, for det er kun en meget lille procentdel af danskerne der ikke er forbundet til internettet på den ene eller anden måde. Om det er gennem telefonen du har i lommen, den gamle computer der står derhjemme eller laptoppen der ligger i tasken, så er vi nemlig alle sammen forbundet med hinanden – om vi vil det eller ej.

Det er nemlig stort set ikke muligt at føre en normal livsstil, hvis ikke man må bruge en computer og internettet. Så skal man i hvert fald bo i en skov og være afskåret fra civilisationen. Selv det offentlige og myndighederne sender i dag alt deres post via internettet, så det er næsten et brud på loven, hvis ikke man har en internetforbindelse. Det er altså ikke svært at se hvilken retning vi bevæger os i: Internettet er livsnødvendigt.

Alle bruger google – derfor ved google alt

En af de ting som vi bruger internettet utrolig meget til er til at søge om svar på alt muligt underligt. Det er alt lige fra at finde den rigtige sandal til at undersøge hvorfor computeren ikke længere gider at starte. Du kan finde svar på stort set alt, hvis bare du søger på google, men hvorfor kan man egentlig det? Der er flere ting der spiller ind her, men en af de vigtigste er faktisk et cirkelargument, som minder lidt om ”hønen eller æggen”-spørgsmålet.

Alle bruger nemlig google, fordi google ved alt. Men google ved alt, fordi alle bruger google. Hvis ikke der var noget at søge efter, så ville folk jo ikke søge. Så Google er altså blevet så populært, fordi uanset hvor absurd en sætning du søger på, så vil der næsten altid være et resultat som du kan bruge til noget på en eller anden måde (se fx. her).

Det hurtige net og betydningen af dette

En anden faktor som har indvirket på det store forbrug af googles ydelser er faktisk udviklingen i internettet. Helt grundlæggende vil os mennesker jo gerne have, at ting skal være nemme. Når vi gerne vil have noget, så skal det være så nemt som overhovedet muligt at få fat i den ting. Sådan fungerer det også, når vi søger efter resultater. Derfor har den store udvikling i hastigheden af internettet medvirket til, at vi bruger telefonen og computeren meget mere til at søge efter ting.

Det er nemlig hurtigere (og billigere) at søge efter et stykke information på nettet end det er at søge efter det i et leksikon eller på biblioteket. Hvis ikke vi havde dette hurtige og billige internet, så ville det simpelthen ikke kunne svare sig at søge efter ting på nettet, hvis man sammenligner med at slå op i et leksikon eller at spørge bibliotekaren på biblioteket.

Begrænsninger hos Google

Selvom man måske godt kan tro, at Google kan alt, så har selv Google også nogle begrænsninger. Selvom informationen er derude et sted, så kan det nemlig være meget svært at finde det. Man skal søge på nogle helt bestemte ting og det er ikke altid nemt at finde den helt rigtige sætning at søge på. Derudover er der også noget information, som simpelthen ikke findes på nettet. Måske er det for specifikt eller det findes måske slet ikke andre steder end på et lokalt bibliotek. Der er altså noget information, hvor et leksikon, en gammel bog eller en bibliotekar simpelthen stadigvæk er den bedste måde at få fat i det på – selvom det virker så gammeldags.

Be the first to comment on "I dag kan man få svaret på alt efter få sekunders søgning på Google"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*