Liverpool FC: Derfor elsker fans klubben så meget

content-anfield-1275557-12801

content-anfield-1275557-12801

Kilde: Pixabay

Liverpool er berømt for at være en by, hvor indbyggerne har fodbold i hjertet. Det kan selvfølgelig siges om mange byer, men få byer har så stor tradition for spillet med bolden, som de har i den nordengelske by.

Hvis du snakker med en passioneret Liverpool-fan vil han/hun fortælle dig, at Liverpool FC ikke bare er fodbold men en livsstil. De røde fra Liverpool har haft masser af højdepunkter og nedture igennem klubbens historie, og deres fans har været med dem gennem tykt og tyndt. Om det så har været det ultimative glædesrus som at vinde Champions League eller et hjerteskærende øjeblik sidst på sæsonen.

Det har alt sammen været med til at forme et specielt sammenhold mellem fans og klub, og vi kigger her tættere på nogle at grundene til, at de i Liverpool elsker byens fodboldhold, så meget som de gør.

Liverpools glorværdig historie

Liverpool er en af Englands absolut mest succesfulde fodboldklubber, og fans er igennem årene blevet forkælet med adskillige trofæer. 19 gange har de vundet Premier League, og 6 gange har de løftet Champions League-trofæet. Fans fra rivaliserende klubber havde dog fornøjelsen af at drille Liverpool-fans, der før 2020 ikke havde set deres hold vinde den hjemlige liga i hele 30 år. Det blev der lavet om på med Jürgen Klopp som træner, og med ham håber fansene at vinde endnu flere titler.

Europæiske aftener på Anfield

Kigger vi på de absolut bedste fodboldklubber i verden, har de fleste af dem fundet ud af, hvor svært det egentligt er at spille mod Liverpool på Anfield. Igennem årene er der blevet spillet adskillige historiske kampe, og deraf navnet ”European nights at Anfield”, som dækker over den særlige stemning der florerer på stadionet, når der spilles Champions League. Hvem husker ikke hvordan FC Barcelona i 2019 blev slået ud med 4-0 i semifinalen, eller da Manchester City året forinden blev sendt hjem med 3-0.

content-david-bayliss-bvc6ifdtf1k-unsplash1

Kilde: Unsplash

Lignende kampe kommer sikkert til at udfolde sig i fremtiden, og måske det allerede bliver i denne sæson, hvor Liverpool gør sig gældende i toppen.

Jürgen Klopps tropper spiller igen rock’n’roll-bold, og fortsætter de med at levere gode resultater kan forventningen hurtigt vokse. Liverpool regnes dog ikke som de absolutte favoritter til at vinde Champions League, men det er klart at vi bør holde øje med de rødblusede, som sæsonen skrider frem. Studerer vi oddsene hos bet365 der tilbyder fodbold betting, giver de slut september odds 9.00 på at vinde trofæet med de store ører, og sker det vil der igen være storslået stemning på det legendariske stadion.

”You’ll never walk alone”

At overvære ”You’ll never walk alone” på mytiske Anfield er noget der kan give gåsehud til enhver fodboldfan. Den smukke sang indgyder håb, støtte og glæde samt en følelse af sammenhold blandt fans og spillere, når YNWA gjalder ud over stadion før kampstart. YNWA som sangen omtales i forkortelse, får altid Liverpool-fans til at føle sig specielle. Flere spillere og trænere har gennem tiden også givet udtryk, for hvordan den har været med til at give dem håb og få dem til at kæmpe til sidste dråbe.

En af dem er danske Daniel Agger, der af fansene huskes som en ægte fighter, og som den dag i dag er træner for HB Køge. Han er dækket i tatoveringer, og da han i karrierens efterår blev rygtet til FC Barcelona, gik han ud og fik lavet en YNWA-tatovering på knoerne for at vise, hvor han hørte til.

Liverpool FC er altså højt elsket blandt klubbens fans, der følger med i tykt og tyndt.

Be the first to comment on "Liverpool FC: Derfor elsker fans klubben så meget"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*