Underholdning & lege til firmajulefrokost

pexels-photo (1)

Det er snart ved at være tid til, at den årlige julefrokost på arbejdspladsen skal planlægges. Der er mange ting, der skal planlægges som f.eks. mad, aktiviteter, praktiske ting og underholdning.

Underholdning skal skabe fundament for en sjov firmajulefrokost, som ikke bare ryger i glemmebogen. Det værste der kan ske til en julefrokost er, at det hele ender ud i smalltalk hele aftenen og at gæsterne ikke bliver aktiveret.

Her i artiklen vil vi gennemgå nogle forskellige underholdningsformer og lege, som I kan finde inspiration i og efterfølgende arrangere en julefrokost, som ikke bliver glemt lige foreløbig.

Quiz

Quiz er én af de bedre metoder, når det handler om at aktivere gæster. Der er mange muligheder indenfor quizze, eftersom du har mulighed for at lade quizzen omhandle mange forskellige emner.

Du kan f.eks. lave en quiz indenfor:

  • Relevante problemstillinger i jeres branche (med en sjov vinkel)
  • Geografi
  • Quiz omkring de ansatte
  • Trivia
  • Film & TV
  • Juletiden

Der er uanede muligheder indenfor quizze. Den helt store fordel ved at lave en quiz er naturligvis, at du forbrænder et par timer på en rigtig sjov måde.

Pakkeleg

Den helt store vinder til julefrokoster er naturligvis den klassiske pakkeleg. Det er ikke altid, at det er praktisk at arrangere pakkelege, hvis I f.eks. er 100 ansatte. Men hvis I er et mindre kontor, kan det være en rigtig god leg at have som underholdning.

Reglerne er naturligvis de klassiske; hver person skal medbringe én eller flere gaver, som ryger i puljen. Alternativet kan være, at I selv står for pakkepuljen. Herefter går I naturligvis bare i gang med pakkelegen efter de klassiske regler.

Gæt en julesang

Det er en klassiker, som mange nok har prøvet. Helt kort går det ud på, at værten sætter et lille udsnit af en kendt sang (evt. julesang) på, hvorefter gæster skal forsøge at gætte så hurtigt som muligt, hvilken sang det er.

For at gøre det mere interessant, kan man dele gæsterne op i hold.

Tegn & Gæt

Tegn & Gæt er ikke et must-have til julefrokoster. Nogle har prøvet det – andre kan slet ikke forestille sig at ”afbryde” aftenen med et så ”kedeligt” spil.

Det behøver dog ikke være kedeligt. Hvis du deler gæsterne op i to hold eller flere, kan der hurtig gå frisk konkurrence i legen.

For at gøre legen sjovere, kan I evt. holde et bestemt tema til legen. F.eks. kendte personer, brancherelevans, Danmark eller noget helt fjerde.

Underholdning på flere måder

Underholdning behøver ikke altid komme i form af en leg, som står på aftenens program. Programmet kan sagtens pimpes op ved at give det et twist af underholdning. Lad mig komme med nogle eksempler.

Når I skal tildele siddepladser, behøver det ikke altid at være så traditionelt og kedeligt, som et lille stykke papir med et navn på. I stedet kan i tildele pladser med legen ”Borddame og bordherre”

Kort og godt går legen ud på, at hver gæst får udleveret et stykke papir, som de skal tegne et selvportræt på. Når de er færdige med at tegne, skal de smide tegningen i en skål.

Når der så skal udtrækkes siddepladser, skal hver deltager skiftevis gå op til skålen, trække et stykke papir og gætte, hvem personen er, de skal sidde ved siden af.

Det er en rigtig god måde at starte aftenen ud med højt humør og store smil.

En anden måde du kan gøre underholdningen til en naturlig del af aftenen, er at vælge et tema for aftenen. Selvom det er i juleperioden og det ville være oplagt at klæde sig ud som nisser, er der altså rig mulighed for, at du tænker lidt udenfor boksen.

F.eks. kan det være en sjov idé at klæde sig ud som pirater, gladiatorer, nørder eller noget helt fjerde.

Underholdning er for alle – men kræver planlægning

Det er ikke en hemmelighed at de fleste personer holder af en god omgang underholdning. Dog kan det være utrolig krævende at arrangere en hel aften, hvis man kun er få personer til julefrokosten eller ikke har et ordentligt sted at afholde den.

Der er dog mulighed for at finde underholdning ude i byen. Til Juleshow kan du f.eks. tage til firmajulefrokost, hvor al underholdning allerede er sørget for.

Be the first to comment on "Underholdning & lege til firmajulefrokost"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*