Barcelona – Rejse til Cataloniens hovedstad

barcelona el-prat

Mange mennesker er vilde med at rejse. ”At rejse er at leve”, har H. C. Andersen sagt, hvilket der højest sandsynligt kan være noget om. Når man rejser, er man i hvert fald åben over for mange nye indtryk, eftersom man ikke befinder sig i de samme gamle og hjemmevante rammer, som man normalt befinder sig i til hverdag.

Det kan derfor på mange måder være rigtigt sundt at komme ud at rejse, fordi man skal tage stilling til alting på en hel anden måde, end man plejer, og samtidigt kan man opleve nogle helt fantastiske kulturskatte og naturlandskaber. Mange tager også ud at rejse undervej i deres uddannelsesforløb, netop fordi nye oplevelser og udfordringer med andre sprog, religioner og kulture kan være med til at udvikle en som menneske, hvilket man ikke opnår i samme grad ved at sidde hjemme i velkendte Danmark.

Et velkendt og velanset turist- og rejsemål er den spanske storby Barcelona. Barcelona er ganske vist ikke Spaniens hovedstad, hvilket er Madrid, men Barcelona er hovedstad i den spanske region Catalonien, som ligger ud til Middelhavet. Barcelona er Spaniens næststørste by og har omkring 1,5 millioner indbyggere. Det er ca. 3 gange så mange indbyggere, som vi i Danmark har i København. Barcelona er altså en rigtigt stor og på mange måder spændende by, hvor man har mulighed for at opleve mange forskellige ting.

Hvorfor rejse til Barcelona?

For det først er Barcelona selvfølgelig kendt for at være hjemsted for to vigtige fodboldklubber i den bedste spanske division La Liga, nemlig FC Barcelona, hvor blandt andre den dygtige fodboldspiller Lionel Messi spiller og har gjort det i mange år, og RCD Espanyol. Der arrangeres hvert år mange fodboldrejser fra Danmark, hvor du køber en pakke med din flybillet, hotelophold og adgangsbillet til kamp mellem normalt FC Barcelona og et andet hold.

Derudover er Barcelona kendt for at være et yndet turistmål for børnefamilier blandt andet på grund af fodbolden, men også på grund af det dejlige klima og byens andre seværdigheder.

Man kan fx tage på besøg på Picasso-museet, som indeholder 3.800 originale værker fra Picassos unge år. Man kan besøge Ramblaen, som er hjertet af Barcelonas byliv, med madmarkeder, butikker og caféer, svarende lidt til Strøget i København. Eller man kan tage et smut forbi og besøge Barcelonas store katedral La Sagrada Familia, som er tegnet af den verdenskendte arkitekt Antoni Gaudís, og som selv efter 120 års bebyggelse endnu ikke er færdigbygget. Katedralen består af otte himmelstræbende spir og er forudsagt til først at stå færdig om ca. 20 år. Alligevel er det dog en overordentlig flot bygning og en af Barcelonas mest fascinerende af slagsen, så selvom den ikke er færdigbygget, er den værd at besøge alligevel. Derudover kan man også besøge Casa Milà, som også er designet af Antoni Gaudís, og som er en blanding mellem en bølgende bygning og en abstrakt skulptur, der hylder naturens organiske former. Desuden kan man se en herskabslejlighed, der er indrettet med originalt møblement fra forrige århundrede på 4. Sal.

Sidst men ikke mindst har Barcelona også en dejlige strand med lækkert, blåt vand og fint sand, hvilket også gør byen til et hyppigt besøgt feriemål, når det kommer til charterrejser. Således er der altså rigtigt mange gode grunde til at sætte en storby som Barcelona til at være familiens næste feriedestination. Der er mange oplevelser at komme efter, som henvender sig til hele familien, store såvel som små. Hvis lillebror og far er fodboldfans, er det en god mulighed for at forene ferielivet med sportsinteressen, og de fodboldinteresserede kan få lov til at se en fodboldkamp på Camp Nou Stadion, som har plads til 99.354 tilskuere, og som derfor er det største stadion i Europa, samtidigt med at stadionet er hjemmebane for fodboldholdet FC Barcelona.

Be the first to comment on "Barcelona – Rejse til Cataloniens hovedstad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*