Hvordan man holder liv i forholdet

Par kysser på en bænk i parken - romantik

Det er svært at holde liv i forholdet!

De fleste, der enten er i et forhold eller er gift, kan huske dengang, hvor man lige havde mødt vedkommende, som man endte med at blive forelsket i. Det er en tid, som de fleste ser tilbage på med glæde, for der var man virkelig højt oppe at flyve, og følelserne kørte bare derudaf. Man er i en tilstand, som man ikke rigtig er vant til at være i, og det er en tid, som man bare skal nyde fuldt ud. At være forelsket er helt fantastisk!

Men så finder man måske endelig ud af at komme sådan rigtig sammen, og man vælger måske at blive gift eller at flytte sammen, og så er det lige som om, at det er noget andet, end da man var forelsket og da det hele stadig var så nyt og spændende. Man finder ud af, at spændingen omkring ens partner ikke varer ved, den føles i hvert fald ikke på samme måde, som den gjorde i begyndelsen, og der er mange, der bliver lidt chokerede over, at der kan ske så store forandringer omkring ens følelser. Man spørger måske sig selv: hvorfor kan jeg ikke bare føle alt det, som jeg gjorde i starten, da vi lige havde mødt hinanden, og hvorfor skal det hele være så kedeligt lige pludselig.

For det kan faktisk lige pludselig føles vildt kedeligt at være i et parforhold, hvor man hele tiden skal tage hensyn til den anden person, og hvor det hele ikke længere handler om én selv. Og så er det hverdagen, der melder sig. Og med hverdagen tænker man ofte på grå dage, hvor der ikke er særlig megen romantik, og hvor man ikke føler sig særlig forelsket, men man føler måske, at forholdet bare er en klods om ens ben, som gør, at man ikke kan gøre lige præcis det, som man har lyst til, og man føler måske, at man havde et bedre liv inden man mødte sin partner.

Men der kan faktisk gøres noget ved dette, hvis man bare gider gøre en indsats for ens parforhold. For der er vitterligt ikke noget galt i, at det bliver hverdag, og man skal tidligt i seng, og man skal smøre madpakke, og man skal tidligt op og skynde sig i skole eller på arbejde. Det er blandt andet dette, der gør, at mennesker ikke stagnerer, men at vi er dynamiske i vores liv. Men det kan gøre, at forholdet føles lidt tørt og kedeligt. Men som sagt, så kan man holde liv i gnisten i forholdet, og det kan man gøre, hvis man bare gør sig en lille smule umage. Man kan for eksempel arrangere en date night, hvor man tager ud at spise og man rigtig får tid til at snakke sammen i god ro og mag, uden at andre skal forstyrre den alenetid, som man har. Man kan også give hinanden små gaver i hverdagen. For eksempel er det gamle tricks med blomster jo stadig godt, og kvinder kan lige så godt lide blomster i dag, som de kunne i gamle dage.

Man kan også skrive små sedler, som man giver til hinanden, og dermed give hverdagen et pift. Hvis man gør en indsats selv, så kan man faktisk få det hele til at fungere rigtig godt, og sådan er det med de fleste ting i livet. Hvis man ikke gør sig umage, så går det meste ikke særlig godt, men hvis man lægger en indsats for dagen, som man kan være bekendt, så går det ofte godt!

Be the first to comment on "Hvordan man holder liv i forholdet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*