Se dig for, inden du låner penge til forbrug

Tænk dig om

Du kender det sikkert – økonomien er ekstra stram i en periode, og du fristes til at låne penge. Måske har du slet og ret ikke råd til essentielle forbrugsgenstande, eller måske er ønsket om en ferie eller en ny bil så stort, at du vælger at optage et lån for at forsøde tilværelsen. Uanset hvad bør du selvfølgelig overveje det grundigt og lægge et godt budget, inden du låner penge og sætter dig selv i gæld. Det værste, du kan gøre, er nemlig at optage kviklån på kviklån uden et godt overblik over din økonomiske situation. Hvis du overvejer at optage et lån af den ene eller anden art, kan du derfor læse med her, hvor vi sætter fokus på forbrugslån.

Læg et godt budget

Når folk medvirker i Luksusfælden, fordi gældsposten er blevet så enorm, at et gældsfrit liv synes urealistisk, er det ofte fordi, at der ikke er blevet lagt et godt budget fra første lån. Hvis du vælger at låne penge til forbrug uden at have et realistisk billede af din økonomiske situation, kan du nemlig ende på meget dybt vand. Når du overvejer at optage et forbrugslån, skal du derfor lægge et godt og overskuelig budget som det første. Du skal være realistisk omkring, hvor længe din afbetalingsperiode vil vare, og hvor meget du egentlig har behov for at låne. Mange vælger nemlig at låne mere, end de behøver, hvilket blot forlænger afbetalingstiden og gør processen uoverskuelig. Derfor bør du være ærlig over for dig selv og kun låne de penge, du egentlig behøver.

Derudover glemmer mange, at det ikke er gratis at låne penge, når der skal lægges et budget. Hvis du vælger at optage et forbrugslån eller et kviklån på nettet, bliver der nemlig smidt forholdsvis høje renter og gebyrer oveni, som kan komme som en overraskelse for nogle. Derfor bør du have luft i dit budget til at betale omkostningerne, så du ikke ender med at låne flere penge for at dække renter og gebyrer.

Et godt budget er altså alfa og omega, hvis din låneperiode skal forløbe nem og smertefri.

Hvilken låneudbyder?

Når du har lagt et realistisk budget og fået et godt overblik over din økonomi, skal du beslutte dig for, hvilken lånetype du ønsker. Der findes flere forskellige måder at låne penge på, og din lånetype afhænger derfor i høj grad af, hvad du ønsker at låne penge til, og hvordan din økonomiske situation ser ud. Hvis du skal bruge dit lån til forbrug i form af f.eks. ferie, tøj, elektronik og gaver, skal du optage et forbrugslån i banken eller et forbrugs- eller kviklån fra andre låneudbydere online.

Hvis du vælger at gå i banken og ansøge om et forbrugslån, vil de rådgive dig og stille krav til din økonomi, før de vil låne dig penge. Hvis du ikke opfylder bankens ønsker til din økonomiske situation ved f.eks. at kunne tage lån i din bil, vil de afvise at låne dig penge. Når du låner penge i banken, skal du altså kunne dokumentere, at du kan betale dine penge tilbage.

Du kan også vælge at optage dit forbrugslån på nettet hos diverse låneudbydere. På nettet finder du både udbydere af forbrugslån (du kan finde en oversigt her: http://www.scandilån.com/forbrugslaan)  og kviklån, som ikke stiller samme krav til din økonomiske situation som banken. Dog er der større omkostninger ved at optage et lån online. Renter og gebyrer på diverse kviklån er nemlig markant højere end hos banken. Derfor bør du overveje det grundigt, hvis din bankmand rådgiver dig til ikke at låne penge. Dog kan du låne helt ned til et par tusinde kroner på nettet, hvis du akut mangler penge til forbrugsgenstande, hvilket er forholdsvis hurtigt at betale tilbage.

Be the first to comment on "Se dig for, inden du låner penge til forbrug"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*