Flere lånudbydere gør det nemmere at låne penge

discount-1015443_1920

Det er i dagens Danmark blevet ekstremt nemt at låne penge til lige det, som man står og mangler. Det hænger blandt andet sammen med det stigene antal af udbydere af lån. De har gjort det muligt, at låne penge både nemt og hurtigt.

Næsten det eneste det kræver er, at du har internet og ikke er registreret i RKI. Fordi det er blevet så let, at låne penge er der også mage mennesker, der bliver fanget i gæld. Det skyldes eksempelvis, at de ikke først har undersøgt, hvorvidt de har mulighed for, at afbetale et fast beløb på lånet, og derfor har endt med at skulle betale misligholdt gæld.

Det er dog ikke kun negative ting forbundet med, at det er blevet så nemt at låne penge. For folk der har mulighed og overskud i deres økonomi er de hurtige kviklån en populær lånetype. Her kan du låne penge til det som du lige står og mangler, men måske ikke har råd til sidst på måneden. Denne type lån bliver ligeledes afbetalt hurtigt, så de igen er ude af verdenen. Så er man fri for, at bekymre sig over om der er råd til at afbetale lånet. Man er til gengæld nødt til, at være sikker på, at man har pengene til at afbetale lånet hurtigt.

Find lånet med den laveste rente

discount-1015443_1920Når man skal låne penge er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. En af de vigtigste ting er renten. Renten kan betegnes som det som det koster at have lånet. Hvis renten er høj er der mindre midler til, at afbetale på selv lånet, og der går derfor længere tid før lånet er afbetalt og det bliver samtidig dyre.

Jo højere lånet er jo vigtigere er det, at være opmærksom på renten. Så på de store forbrugslån skal man være særligt opmærksom på, hvor høj renten er. En god måde, at skabe et overblik over dette er ved, at undersøge nogle af de mange sammenligningssider på internettet. Her er det muligt, at sammenligne renterne fra de forskellige låneudbydere, og derved finde det billigste lån.

Det er dog ikke kun renten, som man skal være opmærksom på, når man optager lån. Det er også vigtigt, at være opmærksom på afbetalingsperioden. Det er forskelligt, hvad man foretrækker, når det kommer til afbetalingsperioder. Nogle mennesker foretrækker en kort afbetalingsperiode med høje månedlige afbetalinger, mens andre foretrækker en længere afbetalingsperiode med lavere månedlige betalinger. Det bedste lån er altså når man finder en kombination af den billigste rente, og præcis den afbetalingsordning, der passer bedst til din økonomi.

Forskellen på forbrugslån og kviklån

Der er som nævnt tidligere forskel på forbrugslån og kviklån. Ofte er der større krav til låntageren i forbindelse med forbrugslån, da du typisk låner flere penge ved denne lånetype, og låneudbyderen derfor påtager sig en større risiko ved at låne dig penge.

Ved kviklån, som bliver udbudt af virksomheder som Vivus, Zaplo og DER, er risikoen for udbyderen ikke ligeså høj, da det typisk drejer sig om lån på omkring 5000 kroner. Det betyder også, at der til låntageren ikke er ligeså store krav, som ved et forbrugslån. Et af de krav, der gør sig gældende for både forbrugslån og kviklån er, at man ikke er registreret i RKI.

Hvis man er registreret i RKI betyder det, at man tidligere har været dårlig betaler. Dette register er tilgængeligt for alle lånudbydere, og de vil derfor ikke risikere, at du hos dem bliver dårlig betaler. Ud over dette krav, findes der en række andre mindre kriterier, der skal være opfyldt, før du kan låne penge.

Be the first to comment on "Flere lånudbydere gør det nemmere at låne penge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*