Forbrugslån eller ej?

Forbrugslån

Et forbrugslån kan være en nem og hurtig måde at låne penge på. Normalt kan du ansøge om lånet over nettet, og der kan gå helt ned til en time før du er godkendt som låner. Når du er godkendt, skal du acceptere lånevilkårene, og pengene vil gå ind på din konto – typisk hverdagen efter. En stor fordel ved et forbrugslån er, at du ikke behøver at stille sikkerhed for dit lån. Så et forbrugslån er for alle – om du er arbejdsløs, studerende, pensionist eller noget helt fjerde, kan du få lov til at tage et forbrugslån, selv om du aldrig ville kunne låne penge i banken. Derfor er det meget nemmere at låne ved et forbrugslån over nettet frem for i banken. Faktisk behøver du slet ingen dokumentation – heller ikke omkring, hvad du skal bruge pengene til. Derfor er et forbrugslån en fordel, hvis du mangler penge sidst på måneden til at betale nogle regninger, eller hvis du gerne vil låne penge til at tage på ferie – ting du normalt ikke vil kunne låne penge til i banken.

Forbrugslån på dine præmisser

Som sagt er det helt op til dig, hvad du bruger dit forbrugslån til. Men det er faktisk ikke det eneste du bestemmer, når du optager et forbrugslån. Typisk bestemmer du selv, hvor meget du vil låne. Ved nogle forbrugslån kan du låne helt op til 300.000kr. Samtidig bestemmer du ofte selv, hvor længe du vil bruge på at betale lånet tilbage – dog typisk med et maksimum på omkring syv år. Derfor bestemmer du også selv, hvor mange penge, du vil afdrage om måneden. Det gør, at du kan op- og nedjustere lånet alt efter, hvor meget du tjener. Og dét har selvfølgelig en indvirkning på, hvor lang tid det tager, at få betalt lånet ud. Sådan kan du få udbetalt en stor del af dit lån, hvis du pludselig får nogle uventede penge.

At du fuldstændigt selv bestemmer, hvad du vil bruge dit forbrugslån på, kan både være en fordel og en ulempe. Der er nemlig ingen, der vurderer, om du bruger dine penge fornuftigt eller ej. Så på den ene side, er der ingen, der dømmer dig, men på den anden side, er det nemt at komme til at bruge forbrugslånet uhensigtsmæssigt.

Men husk lånevilkårene ved forbrugslån

Nu kan det lyde som om, at der stort set kun er fordele ved at tage et forbrugslån. Dette er dog ikke tilfældet. Et forbrugslån kan være en god kortsigtet løsning, fordi det går hurtigt. Men fordi låneudbyderen ikke har fået nogen sikkerhed fra dig, vil renten typisk være væsentligt højere end ved et banklån. Derfor er du nødt til at overveje, hvor mange penge, du kan undvære hver måned, da det er en stor fordel at få udbetalt dit forbrugslån så hurtigt som muligt. Jo hurtigere du får det udbetalt, jo mindre skal du betale i renter. Også på grund af de høje renter er det en god idé at overveje hvor mange penge du låner, inden du gør det. Fordi forbrugslånet er så nemt at tage – og fordi man kan låne rigtig mange penge, kan det være meget fristende at gøre det. Når man alligevel skal låne penge, kan man lige så godt låne til flere ting af gangen. Men dette er igen lidt farligt, hvis man medregner renter. For selvfølgelig; jo flere penge du låner, jo flere renter kommer du til at betale.

Der er altså både fordele og ulemper ved at tage et forbrugslån. Så selv om det er nemt og hurtigt, så husk at tage ulemperne op til overvejelse, inden du låner penge.

Be the first to comment on "Forbrugslån eller ej?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*