3 grunde til, du bør følge med i ishockey

6859022701_9e21f1a6f6[1]

6859022701_9e21f1a6f6[1]

2012-02-04 Penguins at Bruins (123)” (CC BY 2.0) by Dan4th

Du kender sikkert til sportsgrenen ishockey, selvom du aldrig rigtig har fulgt med i det. Men hvorfor egentlig ikke? Ishockey er både en sej og spændende sport at følge med i – især den populære amerikanske liga, NHL.

Her kan du læse 3 grunde til, hvorfor du boer begynde at følge med i ishockey nu.

1) Der er mange danske ishockeyspillere i NHL

Du har nok hørt om den succesfulde, danske veteranspiller, Jannik Hansen, der skrev kontrakt med NHL holdet Vancouver Canucks tilbage i 2004 og har spillet i NHL lige siden. Men vidste du, at der også er mange andre, danske stjernespillere i NHL?

Der har altid været noget ekstra særligt ved at følge og støtte danske sportsmænd i udlandet. Og så er det fedt, når de præsterer godt og gør én lidt patriotisk.

I skrivende stund er der 7 danske spillere i NHL ligaen, mens mange andre danske talenter er blevet draftet, det vil sige at NHL har valgt nogle spillere, de vil sikre sig retten til at købe i fremtiden.

I 2016 blev historisk mange danskere draftet til den bedste ishockeyliga i verden, og det store antal af danskere gør bare NHL lidt federe at følge med i.

Du kan læse om de nuværende, danske NHL spillere her.

2) Du kan se ishockey med vennerne

Der er næsten ikke noget bedre end, at kunne mødes med gutterne og sammen se en god sportskamp. Hvis du er typen, som godt kan lide at kombinere socialt samvær med sport, så er ishockey den perfekte sport at se sammen. Der er nemlig altid lagt op til en masse action, når pucken sættes i spil.

For tiden afholdes NHL play-off runderne, som du kan se oddsene på hos bet365. Lige nu er Nashville Predators favoritter til at vinde Stanley Cup’en med odds 7/1. Indtil videre har mestrene fra sidste sæson, Pittsburgh Penguins, sammen med Nashville Predators og Anaheim Ducks kvalificeret sig til kvartfinalerne.

Play-off kampene er altid nogle af de mest intense og spændende at følge med i, saa hvis du inviterer dine venner på en aften i ishockey’ens tegn, er der dømt underholdning for alle pengene.

3) Det er god afslapning

For de fleste af os kan hverdagen ofte blive alt for stressende, arbejdet eller studierne har det tit med at hobe sig op, og når vi kommer trætte hjem, er der ikke meget overskud eller energi tilbage.

Heldigvis kan ishockey hjælpe dig med at koble af, og få tankerne væk fra den travle hverdag. Og du er garanteret at give dit sind ro, hvis du laver en skål popcorn, placerer dig i sofaen og slår fødderne op, mens du ser en god ishockey kamp. Noget mere afslappende skal man lede længe efter.

Nogle facts om ishockey

  • Den første organiserede indendørs ishockeykamp blev afviklet i Montreal i 1875
  • En ishockeykamp består af tre perioder på 20 minutters effektiv spilletid. Det vil sige, at uret stoppes, når pucken er ude af spil.
  • Der gives 3 point for sejr i den ordinære spilletid. En uafgjort kamp giver 1 point til hvert hold samt 1 point til holdet, der vinder enten i ekstratiden eller den efterfølgende shoouout.
  • Ved stop i spillet sættes kampen i gang igen med en faceoff, hvor dommeren lader pucken falde mellem stokkene på en spiller fra hvert hold.
  • En ishockeypuck er lavet af vulkaniseret gummi og skal veje mellem 156 og 170 gram. Pucken har en diameter på 7,62 cm og er 2,54 cm tyk.

Be the first to comment on "3 grunde til, du bør følge med i ishockey"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*