Fem ting du skal være opmærksom på inden du køber brugt bil

car-1149997_960_720

Det kan være en fordel at have en bil, så du ikke skal være afhængig af offentlig transport. Har du din egen bil kan det give dig en stor frihed, og det kan være en hjælp, når du gerne vil ud at opleve forskellige ting, såsom koncerter, shows og meget mere. Har du din egen bil kan du slippe for at skulle planlægge transport til og fra. Det kan dog være dyrt at anskaffe sig en bil, og derfor er der også mange som tyr til at købe brugte biler. Hvis du overvejer at købe en brugt bil, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Her får du fem gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du køber en brugt bil privat. Du kan også Læs mere her, hvor du kan finde mere uddybning af det, som du skal være opmærksom på som både køber og sælger. 

Undersøg bilen

Når du handler med en privat, skal du være ekstra opmærksom på hvilke eventuelle fejl bilen kunne have, samt hvilke oplevelser tidligere bilejere har haft med bilen. Det er en god idé, at du undersøger disse ting grundigt, så du er sikker på, hvilken bil du køber. At du sørger for at undersøge bilen ordentlig inden er også med til at gøre bilhandlen mere tryg for dig. 

Tag en prøvetur 

Det er en god idé, at tage en prøvetur i bilen, inden du køber den. Ved en køretur kan du få den bedste fornemmelse af bilen. Eventuelt kan du efter en prøvetur foreslå at få en uafhængig part til at gennemgå bilen, så du på denne måde har en andens oplevelse af bilen. 

Forhandl prisen med sælger

Ønsker du at købe bilen efter at have undersøgt den, så er det en god ting at forsøge at forhandle om prisen. Hvis du er lidt usikker på, hvad du kan byde for bilen, så kan du inden forhandlingen undersøge priser på nettet for den samme model og årgang. Her kan du få et billede af, hvad en nogenlunde gennemsnitspris vil være, og dette vil være et godt udgangspunkt for en forhandling. Husk, at du i din forhandling skal tage højde for eventuelle fejl på bilen. Åbner du for en forhandling, kan du og sælger sammen finde en pris, som i begge er tilfredse med. 

Husk omregistreringen 

Køber du en bil gennem en privat handel, så skal du og sælger sammen omregistrere bilen, så myndighederne ved, at det er dig og ikke sælger som nu ejer bilen. Som udgangspunkt har du tre uger til at få bragt omregistreringen i orden. De fleste gør det med det samme, da det er sælger som hæfter for afgifter og forsikringer, indtil bilen er omregistreret. Husk, at bilen også skal til syn ved omregistreringen, hvis den eksempelvis har været registreret i udlandet, har været afmeldt i mere end et år, hvis bilen ikke er godkendt ved periodisk syn, eller hvis det periodiske syn ikke er blevet overholdt. Er du i tvivl om hvorvidt bilen skal til syn, kan du online finde svaret ved blot at indtaste bilens nummerplade.  

Lav en slutseddel

Når du og sælger er blevet enige om handlen, skal i begge underskrive en slutseddel, som er en dokumentation for at begge parte er enige om, hvad handlen indeholder. Husk derfor at læse slutsedlen grundigt igennem, inden du underskriver. Som køber, er det dit ansvar, at sørge for at bilen bliver omregistreret eller afmeldt, hvilket skal fremgå i slutsedlen. I slutsedlen skal det desuden også fremgå, hvem der har betalt for udgifterne ved omregistreringen. 

Læs flere nyheder på erhverv365.dk

Be the first to comment on "Fem ting du skal være opmærksom på inden du køber brugt bil"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*