Hvordan finder du den rette advokat til ejendomsadministration?

calculator-385506_1920

Hvorfor er ejendomsadministration vigtigt? 

Er der mange overvældende opgaver at tage sig af i jeres boligforening, så kan det være en fordel at få en ejendomsadministrator til at klare styringen. Dog kan det være en endnu større fordel at sætte et advokatforma på opgaven. Her får du nemlig en endnu mere specialiseret rådgivning, end hvis der vælges en administrator til ejendommen uden juridisk baggrund.

Et advokatfirma har nemlig godt styr på praktikken, og de kan svare på selv de mest komplicerede spørgsmål. Det kan eksempelvis være spørgsmål der dukker op til generalforsamlinger eller lignende. Her kan der tit opstå sager, hvor det er en fordel at advokatfirmaet kan bedømme den enkelte sag fra start til slut. Det kan eksempelvis dreje sig om en beboer, der er uønsket i foreningen, og derfor skal smides ud. Her kan en advokat eller en advokatfuldmægtig hurtigt vurdere, om der er hold i beboernes sag, og hvis den skal for retten – så kan de foretage en faglig vurdering af, om der vil findes medhold i sagen.

Har I generalforsamlinger, hvor der skal tales foran rigtig mange mennesker? Her kan en advokat ligeledes være fordelagtig, da de kan styre slagets gang med med en høj grad af objektivitet og retfærdighed. Nogle forsamlinger kan komme helt op på flere undrede mennesker, der hver især lytter intensivt og har forskellige spørgsmål om eksempelvis budgetter. Her kræver det en særlig viden og flere års erfaring at kunne håndtere opgaven.

Hvad indebærer ejendomsadministration? 

Ejendomsadministration er noget, der ofte er nødvendigt i andelsforeninger og andre former for boligforeninger. Her er det som oftets fordi foreningen ønsker professionel administration af de mange daglige opgaver og administrative roller, som især er forbundet med at drive en foraning bestående af mange boliger. Disse opgaver kan dog variere meget, alt efter hvilken forening der er tale om. En ejendomsadministrator, som eksempelvis Skovgaard Alsig Advokater, kan hjælpe foreningen med de mange daglige administrationsopgaver. Det kan eksempelvis være bogføring, regnskaber, generalforsamlinger, referater, dirigentarbejde, forberedelse af informationer til revision, indsendelse af oplysninger til SKAT, rykke beboere for husleje og andre regninger, og meget mere.

Denne liste vil altid være lang, og advokatkontoret vil være i tæt dialog med boligforeningen, så de kan hjælpe med at besvare alle slags spørgsmål, der måtte dukke op i den daglige gang i foreningen.

Ved at få ejendomsadministration fra et advokatkontor så bliver presset på bestyrelsen mindsket betydeligt. Det betyder, at bestyrelsen i stedet kan fokusere på andre problematikker. Det kaunne være udvikling af foreningen og andre sociale formål.

Vælger I en advokat eller advokatfuldmægtig, der skal stå for den daglige rådgivning af jeres forening, så er i sikret den bedst mulige rådgivning.

Advokater er nemlig  underlagt strenge krav til etisk adfærd, og derudover vil de løbende opdatere deres viden gennem videreuddannelse inden for boligadministration. Vælger I en advokat vil den løbende rådgivning af boligforeningen derfor altid ske på det højest mulige faglige og juridiske niveau.

Det er derfor vigtigt at overveje, om man har en god og solid rådgivning i sin foraning. Vælger I korrekt, så kan I kan spare jeres forening for udgifter til ekstern advokatbistand i tilfælde af juridiske spørgsmål. Så undgår i at få uventede regninger ind af døren, hvilket gavner hele foreningen og dens økonomi.

At vælge et advokatkontor frem for en almindelig ejendomsadministrator betyder også, at driften af jeres andelsboligforening er bedre juridisk funderet. Det er den, da advokater har det bedste overblik over, hvad der holder juridisk – eksempelvis i retten. Derfor kan det være en god løsning, hvis jeres forening står over for nogle problemer. Men det kan også være med til at forebygge og løse problemer, før de opstår.

Læs flere nyheder på presserummet.dk

Be the first to comment on "Hvordan finder du den rette advokat til ejendomsadministration?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*