Har du lagt mærke til kønsforskellen i det kulturelle liv?

adult-attractive-beautiful-159453-1Handyhand

Det er ikke sikkert, at det er noget, som du har lagt mærke til. Men det er bestemt noget, som du vil komme til at tænke mere over nu. Det er nemlig sådan, at det i mange år har været meget mændene, der har været repræsenterede, når det kommer til de kulturelle arrangementer, som der finder sted rundt omkring i landet på alle tider af året. Og det er faktisk, hvad enten der tages udgangspunkt i en koncert af større eller mindre grad, et oplæg, et foredrag eller noget helt fjerde. Og er det helt i orden, at kvinder ikke er med?

Længe har det været sådan, at mændene havde førsteret

Det er vel egentlig ikke nogen overraskelse. Længe har det nemlig været sådan, at mændene har været overrepræsenterede. Både når det kommer til de lønforskelle, som der gør sig gældende på arbejdsmarkedet, men også når man ser på de lidt højere stillinger, som der gives ud. Her sidder der ofte mænd. Heldigvis ser det dog ud til, at der er ved at ske en markant ændring i samfundet, da flere og flere kvinder er begyndt at komme ind i billedet, og der tegner sig efterhånden et godt mønster til, at kvinder snart vil have en lige så stor andel af de gode siddepladser, som mændene har.

Kvinderne kæmper stadig for deres rettigheder

Kvinder ved, hvad det vil sige at komme frem i tiden, og de kæmper derfor for at blive hørt på lige fod med de mange mænd. De arbejder mindst lige så meget for at nå til toppen – og måske endda mere, idet de har sværere ved at blive accepterede på rigtig mange arbejdspladser – især på de mere mandsdominerede områder. Kvinderne ved således, hvad de vil have, og de er allerede godt i gang med at tage det.

Kvinderne kommer til at overgå mændene

Det bliver således spået, at vi fremover vil komme til at se og høre meget mere til kvinderne, også når der er tale om de mere kulturelle emner. Det betyder, at kvinderne bliver accepterede, og at de kommer til at slå meget kraftigere igennem. På nogle punkter vil de overgå mændene, og det er om noget et vidnesbyrd om, at der ikke bør foreligge noget skel mellem det at være mand og kvinde. Alle burde være lige – kvinderne kommer!

Be the first to comment on "Har du lagt mærke til kønsforskellen i det kulturelle liv?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*