Fedtet hårbund – Hvad kan du gøre ved det?

På billedet er der en fedtet hårbund.

Et typisk problem for mange er en fedtet hårbund. Det er ikke noget, som man selv kan styre, og mange mennesker døjer med det. Måske kræver dit hår alt for ofte en hårvask, og det tager en masse tid. Men hvad kan du selv gøre ved det? Her vil vi give dig super gode tips og tricks, så du kan minimere fedtet i din hårbund. For vi ved, at det er træls. Læs med her!

Derfor har du en fedtet hårbund

Generelt set har du en fedtet hårbund, fordi din hud producerer for meget talg. Talg er en blanding af døde hudceller og fedt, som tydeligt kan ses i hårbunden. Men nogle døjer med for lidt talg og dermed en tør hårbund, døjer andre med for meget talg og dermed en fedtet en af slagsen. Det er vel alles ønske at få produceret en balanceret mængde talg, så håret bare stråler på den gode måde. Men sådan er det ikke altid. Frygt ej! Der er nemlig nogle ting, som du kan gøre ved problemet. Og hvis ikke det hjælper, så anbefaler vi at tage kontakt til en frisør, som helt sikkert kan hjælpe dig i den helt rigtige retning!

Vask dit hår med omtanke

Hvis du oplever, at dit hår er fedtet, så vil du med garanti hoppe i bad og vaske det. Det er nok noget de fleste vil gøre. Men det er ikke sikkert, at det vil hjælpe på sigt. For når hårbunden bliver fedtet, så er det fordi at den prøver at beskytte dit hår og huden. Det er altså ikke for at irritere dig… bevares.

Men tilbage til din fedtet hårbund. Når du går i bad for at vaske fedtet ud og få en super frisk hårbund, så vasker du alt det beskyttende talg væk. Nu vil huden producere endnu mere talg for at kompensere for det tabte talg, og sådan vil det altså bare fortsætte. Det er derfor en fremragende ide at tænke dig en ekstra gang om, før du går i bad.

Og hvis du ikke har lyst til at gå ude med fedtet hårbund, så kan du med fordel bruge en tørshampoo. Men husk på at det kun er i den første tid, hvor dit hår vil se meget fedtet ud! Med tiden vil det vænne sig til tilværelsen og takke dig for dit gode valg.

Dit hårs struktur spiller en rolle

Dit hårs struktur spiller faktisk en stor rolle i forhold til hvor meget og hvor hurtigt din hårbund bliver fedtet. Og her er det glat og tyndt hår, som er oppe mod krøllet og tykt hår. Ved den førstenævnte hårstruktur bliver håret hurtigt fedtet, da fedtet har nemt ved at sprede sig i håret. Modsat har fedtet svære ved at sprede sig i krøllet hår. Derfor kan du med fordel style dit hår med krøller en dag, hvor du har fedtet hår. Du skal dog huske på, at bruge et varmebeskyttende produkt, så du beskytter håret mod varme.

Følg vores tips og undgå fedtet hårbund

Der findes mange forskellige ting, som du kan gøre mod en fedtet hårbund. Nogle tips er bedre end andre, men du bør helt sikkert afprøve nogle af tingene, og se hvad der passer bedst til dig og dit hår.

Som nævnt tidligere kan du bruge en god tørshampoo, som vil mindske udseendet af det fedtede hår. Derudover kan du også bruge aloe vera, som også er særdeles godt til solbrændt hud. Hvis du vil gå lidt mere over i det lidt sære produkter, så er det helt sikkert bagepulver og æblecidereddike. Bagepulver fjerne fedt og skidt i håret, og samtidige bliver det også plejet. Æblecidereddiken kan hjælpe med at holde din hårbund i den rette Ph-balance, så du undgår fedtet hår.

Læs flere nyheder på erhvervsmedie.dk

Be the first to comment on "Fedtet hårbund – Hvad kan du gøre ved det?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*