Spis optimalt og bliv en bedre fodboldspiller

betsafe

Det må i dag være langt de fleste, som kender til vigtigheden af det rigtige kostindtag. Dette gælder både for alle menneskers hverdag, men naturligvis også for fodboldspillere – både for professionelle, men også amatørspillere.

Hvis du som fodboldspiller ikke kan præstere på 100% under en kamp, kan der være flere årsager til dette. Det kan både være fysiske og/eller mentale årsager. Uanset hvad, vil du med den rette kost være i bedre stand til at præstere bedre – både fysisk og mentalt.

I det følgende vil vi give dig en række konkrete råd til, hvordan du spiser dig til at blive en bedre fodboldspiller.

Start dagen før

Der findes mange forskellige hjemmesider om fodbold, som skriver noget forskelligt. Men noget langt de fleste er enige om, er, at du starter din forberedelse senest dagen før. Spiller du eksempelvis kamp lørdag eftermiddag, er det en fordel allerede at begynde at forberede dig om fredagen via din kost. Selvom det kan virke som et smalt udvalg, er der alligevel mulighed for at variere i din fredagskost.

Om fredagen kan du eksempelvis vælge at spise noget rugbrød med noget fiskepålæg. Det kan eksempelvis være tun eller makrel i tomat. Hvis dette virker en anelse kedeligt, så vil en pastasalat med kylling også være et ganske fint valg. Generelt før en kamp er kulhydrater og væske en god idé.

Er der kamp lørdag, er fredagsbar og sene restaurantbesøg naturligvis et no-go. I stedet bør du blive hjemme, drikke masser af vand og forberede et godt aftenmåltid. Her bør du have fokus på kulhydrater (pasta, brød, ris, kartofler), som du supplerer med kød, fiske eller fjerkræ og nogle grøntsager. Når vi nu siger, at der skal fyldes godt med kulhydrater på tallerkenen, skal det stadig ikke være 90% af al maden på din tallerken. Hold det til ca. 50% og det resterende med kød og grøntsager.

Inden sengetid kan du i øvrigt sagtens tage en bolle med skinke og drik gerne et glas vand hertil.

Morgenmad på kampdagen

Det er i dag, at din krop skal ud og arbejde. Der skal noget benzin på motoren. Din krop er motoren og benzinen er den mad, du putter i munden. Prøv her at variere lidt forskelligt. Eksempelvis kan en skål havregryn suppleret med en banan og et stort glas vand være en glimrende start på dagen. Alternative måltider er da også set på allerhøjeste niveau, hvor Wayne Rooney bl.a. tidligere har udtalt, at der står Coco pops på morgenmadsmenuen på kampdage.

Det kan ske, at morgenmaden er det sidste store måltid inden kampen fløjtes i gang. Er dette tilfældet, bør du time det, så du spiser 3-4 timer inden kampen. På denne måde kan du nå at fordøje maden, og du vil med stor sandsynlighed heller ikke føle dig sulten under kampen.

En time før kick off

Der er nu gået 2-3 timer siden du fik morgenmad, og der er nu kun en time, til kampen fløjtes i gang. Din krop kan have brug for lidt ekstra, og du kan derfor her spise en banan eller en lys bolle. Dette skyller du selvfølgelig lige ned med en halv liter vand, som du drikker i små tåre.

Efter kampen

Kampen er slut, og uanset om I har vundet eller tabt, bør du lige have noget med i tasken, som du kan indtage. Også her vil en lys bolle være en fin løsning. Nogle foretrækker også lige at skylle det ned med en ¼ liter kakao, hvilket også er helt i orden.

Generelle råd

I det ovenstående har vi dækket dagen før og selve kampdagen. Dog er det vigtigt ikke at begrænse den rette kost til disse to dage. Du vil med stor sandsynlighed kunne mærke resultater, hvis du også spiser og drikker det rigtige på træningsaftener.

Sørg derudover altid for at drikke godt med vand og se gerne om du kan ramme 6 stykker grønt om dagen. Når du har kosten på plads, vil du efter at have snørret støvlerne og/eller taget målmandshandskerne på, have større chance for succes på banen.

Be the first to comment on "Spis optimalt og bliv en bedre fodboldspiller"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*