Den berømte tjenerproptrækker

Den berømte tjenerproptrækker

Den velkendte og berømte tjenerproptrækker er en af verdenshistoriens mest populære proptrækkere til dato. I denne artikel vil vi se på baggrunden om tjenerproptrækkeren samt nyttige oplysninger om dens praktiske anvendelighed, og endelig vil vi se nærmere på nogle højst anbefalelsesværdige tjenerproptrækkere.

Den populære tjenerproptrækker i et historisk perspektiv

Den sidenhen så populære tjenerproptrækker blev opfundet af tyskeren Carl F. A. Wienke, som i 1882 fik patent på verdens første tjenerproptrækker. Denne proptrækker, som også blev kendt under tilnavnet ‘sommelierkniv’, bestod af en række foldbare redskaber til brug ved flaskeåbning, navnlig borespiral og foliekniv.

Med tiden blev designet af den første tjenerproptrækker forbedret; en af de bedste forbedringer var tilføjelsen af løftestænger til at stemme imod flaskehalsen under optrækning. Proptrækkerens design har for længst bevist sit værd og er gået hen og blevet populær både i restauratørbranchen såvel som i hjemmet. Lad os se nærmere på, hvad det er, der gør proptrækkeren så praktisk og populær.

Den praktiske tjenerproptrækker

Hvis ikke du før har brugt en tjenerproptrækker, kan vi varmt anbefale, at du lige vænner dig til den gennem et par flaskeoptrækninger, før du begynder at invitere dates og venner på middagsbesøg. Det ville trods alt være ret pinligt, hvis du kom til at vælte rødvinsflasken udover alle dine venner eller din dejlige date, bare fordi du er ny i proptrækker gamet!

Når det er sagt, så er tjenerproptrækkeren ret hurtig at mestre, og du vil da kunne poppe vinflasker op til højre og venstre. Men hvad er det helt præcist, som gør den gode tjenerproptrækker så lækker og nem i brug?

Tjenerkniven har et karakteristisk design, som kombinerer borespiral, folieskærer og øloplukker. Derudover kommer bedre modeller med borespiraler, som er belagt med teflon, som gør, at borespiralen lettere trænger ned i korken. I de bedre modeller af proptrækkeren er der også typisk en indbygget løftestang, som bruges til at stemme imod flasken, når proppen trækkes op, hvilket sikrer en stabil optrækning.

Tjenerproptrækkeren er derfor en meget praktisk proptrækker, fordi den kombinerer hele tre funktioner. Dens slanke design gør det nemt at putte proptrækkeren i lommen, så du nemt kan tage den med på picnicen i parken. Gode tjenerproptrækkere har også ergonomisk formede skæfter, som ikke kun sikrer et godt greb om proptrækkeren, men som også ofte er fremstillet af smukt træ som padauktræ eller blodtræ. Fordi tjenerproptrækkeren oftest er smukt og æstetisk udformet, er den også ideel som gaveidé til et afholdt familiemedlem, til bedstevennen eller som firmagave.

Anbefalelsesværdige tjenerproptrækkere

Hvis du ønsker at gå ud og investere i en god tjenerproptrækker, vil du blive forbløffet over at opdage præcis hvor mange tjenerproptrækker, der egentlig er på markedet. Nu om stunder kan man få tjenerproptrækkere, som kommer med det klassiske look i rustfrit stål med krombelægning og skæfte af ædeltræ, og man kan endda få tjenerproptrækkere, som er udformet som smukke, farverige papegøjer!

Nogle af de mest funktionelle og æstetiske tjenerproptrækkere fremstilles af franske Laguiole og har ry for at være verdens bedste. Som vi ved, er der ofte en stærk sammenhæng mellem kvalitet og pris, og lige så med tjenerproptrækkeren. Laguiole proptrækkeren er derfor meget dyre med priser, der begynder ved de 1000 kr stykket – priser som langt de fleste ikke er villige til at betale.

Men lad os nu ikke glemme mangfoldigheden af andre proptrækkere på markedet. Tjenerproptrækkeren Classic fra Zwilling er absolut værd at nævne her, fordi denne proptrækker kombinerer tysk kvalitet og funktionalitet i et smukt design i rustfrit stål med greb af micarta. Med en pris på lidt under 400 kr. er den absolut værd at overveje. Et andet godt bud på en god, funktionel og moderigtig tjenerproptrækker er den førnævnte proptrækker, som er udformet som en papegøje. Italienske Alessi er producenten af denne karakteristiske type proptrækker, som for længst er gået hen og fundet ved til forbrugernes hjerter med dens gode funktionalitet og dens varme, charmerende design.

Hvis du står og har brug for en ny tjenerproptrækker, er du forhåbentligt blevet inspireret : )

Be the first to comment on "Den berømte tjenerproptrækker"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*