Gode grunde til at bruge trådløse mikrofoner i større forsamlinger.

Depositphotos_58139115_l-2015

Da man i gamle dage gik i teateret var det svært, hvis ikke umuligt at høre replikkerne fra scenen nede på de bagerste rækker i salen, talere ved store arrangementer og møder mistede nu og da stemmen efter de havde råbt forsamlingen op kun ved brug af deres egen stemme.

I dag har teknologiens udvikling gjort at man kan tale til store forsamlinger med flere tusinde mennesker og stadig være sikker på, at alle kan høre en. Trådløse mikrofoner er kommet for at blive og bliver i dag brugt verden over til alle formål, man kender især trådløse mikrofoner fra teaterstykker, hvor skuespillerne er nødt til at kunne bevæge sig frit omkring på scenen mens de udfører deres skuespil, teaterstykker ville blive meget kunstige og miste deres troværdighed, hvis skuespillerne gik rundt med en mikrofon i hånden, eller var hæmmet af lange ledninger, der fortsatte om bag kulissen.

Hvis man benytter sig af en trådløs mikrofon får man mere frihed til at interagere med sit publikum, især hvis der er tale om et teaterstykke, et foredrag eller andre begivenheder og arrangementer, der foregår på en scene.

Depositphotos_58139115_l-2015

Inddrag publikum med trådløse mikrofoner.

Ofte ser man i tv-shows at publikum bliver inddraget ved at taleren eller værten går ud iblandt sit publikum og stiller spørgsmål eller beder dem komme med et emne, der kan diskuteres på sættet. Dette er kun muligt og fungerer kun fordi der bruges trådløse mikrofoner, det er derfor rigtig smart at investere i disse, da man får mange flere muligheder for at interagere med sit publikum og samtidig skabe et større visuelt billede for seerne hjemme i stuerne, hvis der er tale om et tv-program.

Der er flere forskellige muligheder at vælge mellem når man skal finde sine nye trådløse mikrofoner, til koncertsale vil det mest praktisk være håndholdte mikrofoner, da de optrædende musikere skal have mulighed for at kunne flytte den trådløse mikrofon væk fra ansigtet, hvis der er pauser i sangen, for at der kommer mindst mulig støj ud til publikum. Skal man købe trådløse mikrofoner til teatersale eller andre steder, hvor der vil blive afholdt store forsamlinger som f.eks. foredrag kan trådløse mikrofon headset være en bedre løsning, da taleren eller skuespillerne så får hænderne fri.

Trådløse mikrofoner er et uundværligt teknologisk hjælpemiddel.

Især i talkshows er trådløse mikrofoner en uundværlig gave man har fået fra teknologiens udvikling, trådløse mikrofoner gør det meget nemmere at kommunikere og inddrage sit publikum i situationer, hvor der er muligt for publikum at stille spørgsmål til værten eller den besøgende gæst i studiet, eller på scenen.

Ligeledes er det muligt for værten eller den besøgende gæst at stille spørgsmål til publikum, der ved hjælp af trådløse mikrofoner kan svare på de spørgsmål, der bliver stillet. Når man benytter sig af trådløse mikrofoner skal de tunes ind på en frekvens før de virker korrekt, der blev i 2013 lavet nye regler på dette område, der burde holde frem til 2020, men der er flere ting man skal tænke på inden man kobler sine trådløse mikrofoner på en frekvens, da forskellige frekvenser bruger forskellige steder i Danmark, og til forskellige formål. Skal man bruge mange trådløse mikrofoner samtidig kan det betale sig at tune ind på en frekvens mellem 470-790 MHz, skal man derimod kun bruge 1-4 trådløse mikrofoner er en frekvens mellem 823-831, eller 863-865 MHz gode til dette formål.

Er man ikke uddannet eller har tidligere erfaring med at finde frekvenser til denne form for teknologi anbefales det, at man søger hjælp hos faglærte, der ved mere om området.

 

Be the first to comment on "Gode grunde til at bruge trådløse mikrofoner i større forsamlinger."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*