Slut med fastnet: Få hjemmetelefoni via internettet

Fastnettelefon

For blot 10 år siden, var det muligt at sende breve til en rimelig pris, samt at have en fastnettelefon uden at blive ruineret. Sådan er det desværre ikke længere. De gamle monopolfirmaer i form af TDC og Post Danmark, har nemlig ikke særlig stor fokus på henholdsvis fastnettelefoni og dag-til-dag levering på breve, hvilket tydeligt kan mærkes på prissætningen på begge tjenesteydelser. Heldigvis er der alternativer den dag i dag, som gør at du kan høste mange af de fordele som du eksempelvis kendte fra fastnettelefonen, uden at det kommer til at koste kassen.

Hjemmetelefonen har stadig en række klare fordele

At der skulle gå mange år fra at mobilen slog igennem i Danmark, til at fastnettelefonerne næsten er blevet udfaset, er næppe en tilfældighed. Fastnettelefonen har nemlig en række klare fordele, og er derfor primært døende grundet de høje abonnementer og opkaldstakster, som man finder den dag i dag. Nogle af fordelene som er værd at nævne er blandt andet:

  • At fastnettelefonen ikke bliver væk, da man ved hvor den er
  • At telefonen ikke løber tør for strøm, bliver stjålet eller får skærmen smadret i samme grad som med smartphones
  • At hele familien har en telefon, selv de helt små, og at telefonen altid er “online”. Her er ingen risiko for at man har glemt at telefonen er sat på lydløs.

Behold hjemmetelefonen til en god pris

Ønsker du at beholde din hjemmetelefon, uden at betale dyre abonnementer, er IP-telefoni svaret på dit behov. Her kan du beholde din eksisterende fastnettelefon, og blot tilslutte denne til en lille boks, som er forbundet til internettet. Når dette er gjort, ringer du til utrolig lave tasker, såvel internt i Danmark, men i særdeleshed også ved opkald til andre lande. Du kan også vælge at købe en egentlig IP-telefon som stand-alone-enhed, men har altså mulighed for at beholde din eksisterende telefon såfremt at den intet fejler.

Teknologien omkring IP-telefoni er gennemprøvet, og leverer krystalklar lyd uden hakken og afbrydelser. Eneste forskel er således at signalet går ud af dit hus via internettet, frem for at blive transporteret via det traditionelle kobbernet, som bruges til gammeldags hjemmetelefoni.

IP-telefoni, eller VOIP som teknikken også kaldes, har været i drift i mange år efterhånden. Teknikken bliver flittigt brugt af virksomheder, som enten benytter teknikken via bordtelefoner eller via software til deres computere. At vælge IP-telefoni til privaten er derfor gennemprøvet, sikkert og ikke mindst billigt set i forhold til almindelig fastnettelefoni.

Lavt abonnement eller gratis telefoni?

Generelt set, er IP-telefoni langt billigere end fastnettelefoni, såvel hvad angår abonnementet men ligeledes hvad angår opkaldstaksterne. Teleselskabet Mifon’s abonnementer starter således blot fra 20 kroner om måneden, hvis du blot ønsker et abonnement til brug af og til. Samme teleselskab har dog også abonnementsløsninger, hvor der hverken er opkaldsafgifter eller minuttakster – disse abonnementer fås så henholdsvis inklusiv og eksklusiv muligheden for at ringe gratis til mobiltelefoner.

Visse bredbåndsudbydere, tilbyder dog også IP-telefoni. Her kan man ofte få en gratis IP-linje med i sit almindelige internet-abonnement, hvorved at man undgår at betale ekstra for en linje til sin IP-telefon. Det er dog meget forskelligt fra teleselskab til teleselskab, hvorvidt at den telefoniboks som man skal tilslutte sin gamle fastnettelefon til, følger med eller ej. Visse selskaber tilbyder i denne forbindelse at man kan leje en boks til en næsten symbolsk pris, mens andre udbydere stiller krav om at man skal købe sin egen boks. Er det sidste tilfældet, har man dog altid mulighed for at tage boksen med til et nyt teleselskab, hvis man skulle få lyst til at skifte til et nyt teleselskab som tilbyder IP-telefoni.

Be the first to comment on "Slut med fastnet: Få hjemmetelefoni via internettet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*