4 grunde til ikke at vælge udenlandsk hosting

administrator-1188494_640

I Danmark kan du finde billige webhoteller ned til blot 10-20 kroner om måneden.

Men de er endnu længere i udlandet. Her finder du hosting fra få kroner per måned til et ubegrænset antal af domæner.

Der er dog flere gode grunde til at lægge din forretning hos de danske hostingfirmaer, selvom det ikke er den umiddelbart billigste løsning.

Vi guider her til hvorfor, du fortsat skal have hosting fra et dansk selskab:

Datalovgivning

Afhængigt af hvilken type af informationer du behandler, kan det være et lovkrav, at dataen er hostet på dansk jord.

Du må ikke behandle betalingsinformationer på egen server, der er hostet i udlandet. Det er ej heller tilladt med mange andre former for personfølsom data.

Hvis du har en stor virksomhed, er hosting i udlandet en potentiel risikofaktor for dårlig omtale og for lovbrud, der kan koste din virksomhed dyrt i tabt omdømme og bøder.

Dårlig SEO

For søgemaskineoptimering – arbejdet med de organiske søgeresultater og dit domænes ranking i disse – hjælper det dig heller ikke at have dine ting hostet i udlandet.

Jo længere væk serveren er fra brugeren, jo længere tid tager det også at indlæse indholdet. Så længe din server er placeret i Danmark, får dine brugere en god oplevelse.

Men har du serveren placeret i USA, skal dataen fra brugerens terminal til din server rejse en lang distance. Det koster sekunder på indlæsningshastigheden, hvilket giver en dårligere brugeroplevelse – alt sammen noget, der ultimativt leder til færre besøgende fra de organiske søgeresultater. Omvendt kan du også hente flere besøgende ved at gå i gang med hastighedsoptimering.

Hvis din side indlæser langsomt uanset, serveren er placeret i Danmark, kan du hyre en konsulent til at hjælpe med at løse dine hastighedsproblemer.

Manglende support

Hvis din server går ned, er det for din virksomhed vitalt at få den op igen hurtigt. I den tid serveren er nede, får du ikke flere kunder – du risikerer endda at miste flere også efterfølgende, hvis Google som følge af nedbruddet fjerner dit domæne fra de organiske søgeresultater.

I udlandet er supporten alene på grund af sprogbarrieren ikke på det niveau med det, du finder i Danmark. Du kan ikke placere en side du tjener penge på og forvente, den kommer op igen hurtigt, hvis et eller andet går galt enten i din eller hostens ende.

Ikke samme beskyttelse som forbruger

Sidst, men ikke mindst: Uanset, om du køber hosting som privatperson eller virksomhed, så er du ikke beskyttet i samme grad, når du køber i udlandet som i Danmark.

I Danmark gælder købeloven, aftaleloven og en lang række andre lovkomplekser med det formål at beskytte dig, når du køber en ydelse, og du ikke får leveret, hvad du er blevet lovet.

Du har mulighed for at klage, få dine penge tilbage og endda få godtgørelse og erstatning.

Samme mulighed gør sig ikke gældende i udlandet, hvor du må æde dine frustrationer og ændre host, hvis noget ikke går, som du ønsker det.

Alt i alt kan du overveje, om det er besværet værd med en lidt billigere udenlandsk webhost, når noget går galt. Har du mange domæner, der ikke tjener dig penge direkte, kan du tåle at lægge disse i udlandet. Her er det acceptabelt, hvis det tager en dag eller to at få dine sider op igen. Men hvis du rent faktisk tjener penge på dine hjemmesider – enten direkte ved annoncer, affilite-aftaler eller ved, at de genererer kundeleads til dig – så er det ikke en acceptabel mulighed at lade hostingen ske i udlandet. Du har ikke råd til, at det går galt.

Og det kommer det til før eller siden.

Støt de danske virksomheder og køb i stedet din hosting her i landet. Det er den sikre løsning for din virksomhed.

 

Be the first to comment on "4 grunde til ikke at vælge udenlandsk hosting"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*