Test hastigheden på dit bredbånd

hastighedstest

Er du i tvivl, om du skal skifte internetforbindelse? Test hastigheden på dit nuværende internet, og se, om du allerede har det optimale internet. Hvis ikke – så skift til fibernet, ligesom mange andre danskere har gjort. I dag er det muligt at få fibernet de fleste steder i landet. Test din hastighed her, og se om du får den hastighed, du betaler for.

Hvad påvirker hastigheden på almindeligt bredbånd?

Almindeligt bredbånd giver dig ikke altid den hurtigste hastighed. Det kan der være flere grunde til. Internet-installationerne påvirker hastigheden, herunder typen af router samt de tekniske specifikationer. Kobberkablernes længde og kvalitet spiller også ind på hastigheden. Der kan være lidt ”støj på linjen”, alt efter kobberkablernes længde og kvalitet. Kobberkablerne bliver også i større eller mindre udstrækning påvirket af en række udefrakommende faktorer.

Hastigheden påvirkes fx af nærmiljøet, dvs. af høje bygninger, bakket landskab og afstanden til nærmeste central. Vælger du fibernet, skal du ikke tænke over omgivelserne, for fibernet fungerer upåklageligt uanset, hvor du bor. Fra almindeligt bredbånd kan du desuden opleve, at kvaliteten svinger, alt efter, hvor mange enheder der er koblet på internettet. I en stor husstand, kan I opleve, at internettet fungerer bedst, når I ikke er online på samme tid. Der kan også være tidspunkter på døgnet, hvor det er bedre at være online end andre.

Du kan læse mere om, hvad der påvirker din hastighed her.

Hvorfor påvirkes hastigheden på fibernet ikke?

Hastigheden på fibernet påvirkes ikke af omgivelserne, da du får en personlig internetforbindelse med egen fiberboks og fiberkabel. Har du almindeligt bredbånd, deler du kobberkabler med naboerne, og det kan give udsving på linjen. Internetsignal via et lyslederkabel er også en moderne løsning, hvor signalet går igennem på ingen tid.

Hvad er en hastighedstest?

Med Fibias hastighedsmåler kan du nemt måle, hvordan dit nuværende internet fungerer. Med et kabel, der tilsluttes direkte til din fiberboks, kan du måle hastigheden på dit internet. Sørg for at slå dit trådløse netværk fra, luk alle kørende programmer og brug kun godkendte kabler (cat. 5 eller 6). Slå også dit antivirusprogram fra samt din indbyggede firewall. Når testen er ovre, skal du huske at slå det til igen. Husk desuden at bruge en nyere computer.

Hvilke parametre måler den?

En hastighedstest viser, hvor hurtigt dit internet kører. Hastighedstesten måler bl.a., hvor hurtigt du kan overføre data, dvs. hvor hurtigt du kan uploade og downloade filer.

Hastigheden afhænger af, hvor tæt du bor på centralen, og om din router fungerer optimalt. Kvaliteten af routere kan svinge, ligesom linjens længde og kvalitet kan svinge. Bor du i et tætbefolket område, kan hastigheden også gå ned, da I er flere der ”konkurrerer ” om pladsen i forhold til nærmeste central.

Tjek om du kan få fibernet

Tjek om du kan få fibernet ved at indtaste din adresse i vores fibertjekker. Så ser du straks, om fremtidens internet er lagt ind i dit område. Det er en klar fordel, hvis det allerede er lagt ind, men ellers kan du eventuelt kontakte din boligforening for at høre, om installering af fibernet er en mulighed i jeres område. Fibia afholder gerne et uforpligtende møde med jeres boligforening. Fibia tilbyder særlige foreningsaftaler, så det bliver attraktivt for jer at skifte. Mange år ud i fremtiden, vil du have glæde af dit hurtige og stabile fibernet. De forskellige internet- og TV-pakker giver desuden den enkelte familie stor fleksibilitet. Uanset, om du skyper med udlandet, laver videokonferencer, streamer musik og film, deler datatunge filer eller kun tjekker mail dagligt, tilbyder Fibia en pakke, der passer perfekt til dit behov.

Overvej også, om det er en idé at få fibernet i sommerhuset? Flere ønsker at benytte sig af internettet, når de er i sommerhus. Samtidig er det surt at betale fuldt abonnement. Hos Fibia kan du få fibernet i de måneder, hvor du er der, og lade abonnementet være i bero i de måneder, hvor du ikke bruger det. Kontakt os for at høre nærmere.

2 Comments on "Test hastigheden på dit bredbånd"

  1. I glemte vist vi er i Danmark og dansk er forhåbentlig vores sprog et par generationer endnu!

  2. I har glemt at dansk er vores sprog

Leave a comment

Your email address will not be published.


*