Selvbyg af højtalere- musikanlæg, en guide

Depositphotos_5302996_l-2015

Man kan både bygge sine højtalere og bygge nye ting ud af sine gamle højtalere.

Mange unge mennesker kigger ad butiksruden på diverse elektronik forretninger og ønsker sig brændende de nyeste, smarte højtalere med den bedste, og nyeste, forbedrede lyd. Desværre er det sådan, for mange unge, at når de rækker hånden ned i lommen er lommen tom og der er ingen penge at finde. Der oftest heller ingen penge at finde når de så drager hjem og beder deres forældre om de nye seje højtalere.

Depositphotos_5302996_l-2015De fleste forældre mener at det er spild ad penge med der højtalere. De unge burde, tage ud i naturen og skrabe deres knæ. Hvad gør man så, når man hverken selv har råd til at købe dem og man kan heller ikke lokke dem ud af sine forældre. Det man gøre eller noget man gøre er at bygge sine egne (Her er vi blevet inspireret af netbutikken bekent.dk ). Det bliver godt nok ikke nyeste og mest smarte højtalere som dem i butiksruden hos elektronik butikken og de får måske heller ikke den bedste lyd men i det mindste vil man så have et par højtalere.

Selvbyg af højtalere eller musikanlæg er ikke noget de fleste har overvejet. I de flestes øre lyder selvbyg af højtaler-musikanlæg som en fremmed meget avanceret elektronisk verden men man behøver ikke bygge sine højtalere fra bunden.

Selv af højtalere – musikanlæg, sådan gør du

Den bedste og billigste måde at bygge sine ”nye” højtalere på er ved at gå i en genbrugs butik, det kan være at man skal besøge et par stykker, eller måske endda mange, før man finder et par højtalere, da det ikke er det en genbrugsbutik har flest af. Nå men altså, selvbyg af højtalere – musikanlæg starter i en genbrugsbutik. Find nogle gamle højtalere der stadig virker.

Sørg også for at de har et minijack stick til at komme ind i din computer eller telefon. Gamle højtalere har oftest ikke den bedste lyd og det er heller ikke dem der spiller højst. Nu kommer dine bygge evner i spil. Nu går det for alvor i gang. Du skal bruge noget der reflektere lyd, altså noget der sender lyd tilbage. En hård overflade, såsom hård plastic eller et massivt stykke træ. Du kan for eksempel købe et stykke hårdt, bøjeligt plastic, dette anbefaler jeg.

Tag dit hårde stykke plastic og fold rundt så den ene ende er tættere sammen end den anden. Den ende som er mindst, skal du sørge for at der stadig er plads til dine indkøbte højtalere. Du hæfter den hårde plastic sammen i denne kone form. Herefter placere du dine, nyindkøbte, gamle højtalere så langt nede i det koneformede, hårde plastic som muligt.

Når du har markeret hvor den nye, gamle højtaler røre ved det hårde, kone formede plastic, sætter du en klat lim fra en lim pistol ved hver af de markeringer du har lavet. Når limen er placeret de rette steder skal du skynde dig at presse højtaleren ind. Hold højtaleren stille og pres let på ydersiden af plasticen, hvor du har placeret limen. Når limen er tørret kan du flytte fingrene fra ydersiden af det kone formede plastic.

Herefter klippes det overflødige plastic af enden, af det kone formede plastic. Hvis du ville spille musik fra højtalerne som de er nu, kunne det sagtens lade sig gøre men lyde ville ikke være den bedste, det ville blive en meget hård lyd. Selvbyg af højtalere – musik anlæg er ikke noget man bare lige gør. Når du har dine højtalere med plastic skal lyden blødgøres. Det gøres ved at lime små cirkulere stumper tyndt stof på indersiden af højtaleren/kone formet plastic. Når det er gjort er dine nye højtalere færdige.

Be the first to comment on "Selvbyg af højtalere- musikanlæg, en guide"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*