3 eksotiske dyr du kan se på en safarirejse i Afrika

en-flok-strudse-paa-savannen-i-afrika

Afrika er uden tvivl eventyrenes og oplevernes kontinent. Det besidder en ganske særlig evne til at fascinere, med sin spændende historie, sine mange unikke skabninger og den unikke afrikanske kultur.

Hvert eneste år rejer tusinde turister til dette spændende feriemål, b.la. grundet kontinentets fantastiske varme vejr året rundt, det enestående og hjertevarme afrikanske folk, de smukke afrikanske omgivelser. Kontinentet indeholder et utal af evige minder, der blot venter på at blive opdaget af de der tager sig mod til at udforske Afrikas mange vidundere, og ibland disse vidundere, er de afrikanske safarirejser.

Grunden til at netop Afrika har formået at blive verdenskendt for de særlige Afrikanske safarirejser, skyldes ikke blot de rå og utæmmede landskabers skønhed, der har inspireret uttalige digte, malerier og filmscener igennem årene, men også det prægtige dyreliv: Netop derfor er der i denne artikel udvalgt 3 eksotiske dyr, du kan se på en safarirejse i Afrika, som ikke vil kunne opleves andre steder i verden.

Strudsen

Strudsen er udelukkende fundet i syd- og Centralafrika, og er et yderst fascinerende dyr.

strudseflok-i-afrika

Strudsen er en stolt rekord-holder i adskillige “discipliner: Den er den største fugl i verden, med en højde på over 2 meter, og en vægt på 160 kg – en del større end hønsene hjemme i de danske haver, og producerer også de største æg i verden, med en længde på 15 centimeter og en skal så tyk, at du godt kan glemme alt om at slå dig igennem den hårde overflade med en teske.

Et enkelt strudseæg indeholder lige så megen blomme og æggehvide som 24 hønseæg.

Strudsens bedste forsvar er sine kraftige ben, der ikke blot gør den store fugle i stand til at kunne opnå en fart på 70 km/t, men også giver den et voldsomt spark, der er stærkt nok til at kunne dræbe et menneske på stedet, eller give en dumdristig løve en hård lektion i hvilke dyr der ikke er let bytte.

Strudse bruges til som “væddeløbs-heste” visse steder i Afrika, de da kan bærer en fuldvoksen mand uden problemer – at styre dem imens, er dog noget mere vanskeligt.

Elefanten

Man kan ikke nævne afrikanske dyr, uden at tankerne automatisk falder på det største, og mest velkendte af dem alle.

Den afrikanske elefant er et eneståede væsen, og det største landpattedyr der eksisterer. Elefanten er et utroligt intelligent dyr, med et veludviklet emotionelt register. De kan føle sorg, savn og glæde på måder der virker nærmest menneskelige.

Elefantens store øre bruges til at afgive noget af den varme, som elefantens enorme korpus producerer. Den velkendte unikke snabel der gør elefanten så særpræget, indeholder over 100,000 muskler, der gør snablen i stand til at gribe, holde og vride sig i enhver tænkelig retning. Afrikanske elefanter har to fingerlignende “lapper” for enden af sin snabel, der giver dem endnu større gribe-effekt, modsat den noget mindre asiatiske elefant, der kun besidder en enkelt “finger” for enden af sin snabel.

Elefanters diæt består af græs, rødder, frugt, blade og bark, og grundet dens enorme størrelse kan den spise op til 300 kg mad om dag.

Hyæner

Den afrikanske hyæne vinder nok aldrig en skønhedskonkurrence, men disse hunde-lignende skabninger formår at brillerer på mange andre måder.

to-hyaener-i-afrika

Hyæner er også utroligt intelligente – studier udført af Duke universitet påviste at hyæner kunne løse visse opgaver bedre end mange primater, så længe de drejede sig om opgaver der kunne udføres i fællesskab, og var i stand videregive komplekse beskeder til hinanden, via kropssprog.

Hyæner lever i store familiegrupper, hvor hunnerne er de suveræne ledere og er trods deres udseende nærmere beslægtet med deres ærkefjende, den afrikanske løve, end med ulve og hunde.

Be the first to comment on "3 eksotiske dyr du kan se på en safarirejse i Afrika"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*