Yonex SHB 75 badmintonsko

thumb_IMG_0012_1024

Som ny i badmintonverden, er det altid svært at finde det rigtige udstyr til at starte med. Det er svært at få råd og vejledning, der passer det nybegynderniveau man befinder sig på. Det var i hvert fald tilfældet da Esben startede til badminton som U13 spiller. Det viste sig dog hurtigt at han var et naturtalent på badmintonbanen, og havde derfor lysten og viljen til at forsætte, udelukkende for at blive bedre og udnytte hans åbenlyse badmintontalent. Vi fandt hurtigt ud af, at det var vigtigt med noget godt fodtøj. Og at et par gamle slidte kondisko, der havde været en tur i vaskemaskine, derfor ikke er det optimale når man spiller badminton, fordi det hæmmer ens bevægelser og giver ikke den stødabsorbering man har behov for. Vi søgte derfor rundt, for at finde et par sko der kunne passe til Esben. Det viste sig at være lidt svære end først antaget. Udvalget af badmintonsko er virkelig overvældende, og der er så mange forskellige teknologier i skoene, som alle skal hjælpe spilleren, men igen på hver sin måde, så det er afgørende hvordan man er som badmintonspiller. Herudover er der også mange forskellige mærker at vælge mellem, Yonex, Victor, Li-Ning, FZ-Forza, Asics, Mizuno med flere! Det er derfor ikke let, at finde de rigtige sko, til en nybegynder der er et naturtalent, da han endnu ikke har udviklet en særlig spillestil.

Vi fandt en webshop (www.badmintonsko.dk) som havde et stort udvalg og gode beskrivelser af de forskellige teknologier og badmintonsko. Ejeren fortalte os, at badmintonindustrien har kompenseret for de ovennævnte spekulationer, ved at udvikle det de kalder en all around badmintonsko. Dette er en sko der passer til alle spillestile og alle spiller, fra topspillere til nybegyndere. Skoene indeholder de nødvendige teknologier til en badmintonspiller såsom god stødabsorbering og plads, uden at skoen bliver for stor. Den sko Esben selv valgte, mellem udvalget af all around sko fra Yonex, var Yonex SHB 75. Det er en sko i et anderledes design end de andre traditionelle badmintonsko. Den traditionelle badmintonsko er holdt i lyse og simple nuancer, og er primært hvid. Yonex SHB 75 er derimod det modsatte af den traditionelle badmintonsko, da den er sort og neon gul. Dette betyder at det er en sko man lægger mærke til i hallerne, da den nærmest lyser op i mørket, på grund af den neon gule farve. Men det har Esben ikke noget imod, da det er en sko der passer godt til hans fod, og giver ham den optimale støtte i svangen og virker samtidig stødabsorberende, så han ikke oplever så store stød i hofter, knæ og ankler.

Ved at bruge en rigtig badmintonsko har Esben oplevet, at han ikke længere bliver så træt i fødderne under og efter træning. Jeg kan fornemme på Esben, at han er rigtig glad for sine nye badmintonsko, han kommer jævnligt hjem og fortæller hvor gode de er til at stå fast på banen og hvor meget han føler de hjælper ham når han skal rundt på banen. Jeg var fornyligt oppe og overvære en af Esbens træninger og jeg kan tydeligt se, at ved at han fik en rigtig badmintonsko på fødderne, så spiller han væsentligt bedre, han er mere sikker på banen og hans spillestil har udviklet sig rigtig meget på meget kort tid! Jeg er meget imponeret over, hvor lidt der skal til af udstyr, før man kan se en markant udvikling i spillestil. Det hele kan dog ikke tilskrives badmintonskoen, Esben bruger alt sin fritid på badmintonbanen, han når lige hjem fra skole, laver sine lektier og så afsted, det er enten med sin træner eller med mig som ”træner” hvor vi øver sammen.

Hvis man ønsker at vide mere om de teknologier, der ligger bag ved badmintonskoene på sitet, vil jeg anbefale man besøger Diigo, hvor badmintonsko.dk blogger om deres store sortiment.

Be the first to comment on "Yonex SHB 75 badmintonsko"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*