Sådan skærper du din koncentration som gamer

EN COMPUTERSKÆRM

At være gamer er ikke meget anderledes fra andre koncentrationskrævende jobs som fx trader eller en tilværelse som studerende.

Du skal være opmærksom, reagere hurtigt og kunne holde din koncentration over en længere periode.

Du er ikke født med en koncentration, der lader dig holde fokus i flere timer ad gangen. De færreste har sådan en. Men du kan faktisk træne dig selv op til at holde koncentrationen længere tid, end du kan i dag – og med færre pauser imellem dine pas. Det tillader dig at blive mere fordybet i spillet og med tiden også at blive en bedre gamer.

Hvordan giver du dig selv de bedste forudsætning for at spille på højt niveau? Vi kigger på et faktorer sammen med Evermart A/S, der er blandt danskernes foretrukne sælgere af gamertastaturer og gamermuse (her og her).

Ingen sukker til dit spil

blodsukker billede

Koncentration og fokus’ værste fjende er sukker. Paradoksalt nok tror mange gamere, at en cola eller en Red Bull hjælper dem, når de skal besejre fjenden.

Dit energiniveau får et stort boost i minutterne umiddelbart efter at du har drukket en cola eller en Red Bull. Det hjælper i måske 5 minutter. Herefter følger en lang periode, hvor dit energiniveau lider under det nu lavere blodsukker. Du får sværere ved at koncentrere dig og begynder at lave overspringshandlinger som fx at sidde på Facebook, at scrolle nyheder eller måske tænder du endda for fjernsynet.

Drop sukkeret. Det skader din koncentration i løbet af få minutter.

Motion og brug af energi

Motion er ikke kun for at kunne løbe stærkere eller få større muskler. At prioritere tid i Fitness DK i hverdagene giver dig også energi, når du sætter dig tilbage ved computeren.

Hvordan du vælger at motionere er op til dig. En mulighed er at prioritere tid til at løbe en kort tur om morgenen. Et alternativ er at møde tidligt op i et fitnesscenter for at træne tre gange om morgenen hver uge med tunge vægte og hvad der ellers hører sig til.

Det vigtige er, at du får brugt din energi og aktiveret hele kroppen. Du får mere meget energi i sidste end end du giver og det hjælper dig med at holde koncentrationen, når du senere på dagen sidder og giver den gas med dine holdkammerater og skal vinde over fjenden.

God søvn og væk fra skærmen

EN COMPUTERSKÆRM

Din søvn er enormt vigtig for din ”performance” – både i spillet, men også i skole, på job og i andre facetter af livet. Mange danskere prioriterer søvn under lidt ekstra arbejde eller en time foran fjernsynet, men det kommer tilbage og bider dem i bagdelen allerede dagen efter en dårlig nats søvn.

God søvn er fundamentet for succes i gaming.

Sørg for hver nat at sove de 7-8 timer, du har behov for. Undgå at sidde op ad en skærm den sidste time før du går i seng. Så falder du også nemmere i søvn. Tro ikke, at du kan indhente et søvnunderskud i hverdagene ved blot at sove lidt længere i weekenden. Sådan fungerer det ikke.

Invester i en god seng. En seng er hvor du bruger en tredjedel af dit liv. Så kan du også lige så godt købe en, du bliver glad af at ligge på.

Har du først fået styr på sukker, motion og søvn kan du overveje at benytte dig af tricks som meditation til at slappe af og holde fokus, koncentrations-boostende kosttilskud fra Danmark og andre EU-lande og visse former for studieteknikker. Men fælles for dem er, at de ingen effekt giver, hvis du i forvejen ikke sover godt eller har et blodsukkerniveau, der går op og ned efter forgodtbefindende.

Be the first to comment on "Sådan skærper du din koncentration som gamer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*