Solbriller gør dig mere sikker i efterårstrafikken

To smarte unge mennesker med solbriller

Efterårssolen udgør en stor risiko for dig i trafikken. Den skarpe, lavthængende sol kan medføre solblænding, som hvert år er skyld i flere hundrede trafikulykker i Danmark. Heldigvis kan du selv forbedre din trafiksikkerhed ved at bruge solbriller – også med styrke.

Den lavtstående sol og det farvestrålende løvfald kan gøre efteråret til en særdeles smuk årstid. Men det kan også være en ganske risikofyldt periode som trafikant. Når vejret er klart i efterårsmånederne, medfører morgen- og eftermiddagstimerne nemlig flere ulykker i trafikken end normalt.

Solblænding er skyld i hundredevis af ulykker

Efteråret er nemlig den tid på året, hvor risikoen for solblænding er på sit højeste, da solen står lavt på himlen og dermed kan forårsage solblænding, som skyldes lys, der bliver reflekteret fra blanke overflader som vand og kølerhjelme, og bombarderer øjet fra alle retninger. Det kan føre til farlige situationer i trafikken, da du risikerer at blive fuldstændig blændet bag rattet og miste overblikket over vejen – i hvert fald hvis du ikke er tilstrækkeligt forberedt.

Beskyt dine øjne mod de blændende stråler

Et par solbriller er din bedste beskyttelse mod solblænding, da de sørger for, at de værste blændende stråler bliver filtreret væk, før de når dine øjne. Derudover afhjælper de, at du kører med sammenknebne øjne, får trætte øjne og overser vigtige detaljer i trafikken, så du i værste tilfælde risikerer at miste overblikket over vejen og køre galt, hvilket desværre sker for mange hundrede bilister hvert år.

Hver fjerde bilist glemmer solbrillerne

Ifølge en undersøgelse foretaget af Synoptik har kun 53 procent af danskerne solbriller med, hver gang de kører – og blot 39 procent har solbrillerne liggende fast i bilen. I efterårsmånederne, hvor solen står lavt særligt i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen, kan der opstå problemer, som bilens solskygge ikke kan afhjælpe. Uden et par solbriller liggende i bilen, risikerer du dermed at mangle den fornødne beskyttelse af øjnene, når du pludselig har brug for det.

3 gode råd til at undgå solblænding

  • Hav altid et par solbriller – helst med styrke og meget gerne med polaroid glas, hvis du er brillebruger – liggende i bilen.
  • Vær især opmærksom på den lavthængende sol i morgen- og eftermiddagstimerne, hvor strålerne er i niveau med dine øjne.
  • Pas særligt på, når du kører ud af skovstrækninger, tunneller og broer, hvor du oplever et pludseligt skift i lysstyrke.

Få solbriller med styrke

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du normalt bruger briller, er et par solbriller sandsynligvis ikke nok. Har du ikke styrke i glassene, og er de samtidig for tonede, kan de tværtimod sløre dit syn, så det ikke er 100 procent klart. Det er derfor vigtigt, at du bruger et par solbriller med styrke og den rette toning til bilkørslen, så du er sikker på et fuldstændigt skarpt syn.

Kom ind til en snak i Synoptik

Hvis du er i tvivl om, hvilken type solbriller du skal vælge, er du velkommen til at kigge forbi Synoptik. Find din lokale Synoptik, hvor vores uddannede brillestylister står klar til at hjælpe dig med at finde det helt rette par solbriller til dig fra vores store udvalg af kvalitetssolbriller med styrke.

Har du mistanke om, at du måske har behov for styrke i solbrillerne, kan du også få en synsprøve. Som den eneste optikerkæde i landet tilbyder vi en synsprøve certificeret af Dansk Standard, hvilket er din garanti for ensartet høj kvalitet hver gang. En Certificeret Synsprøve er en systematisk og dybdegående gennemgang, der består af samtaler, målinger og analyser, hvilket giver dig et komplet billede af din synsfunktion, så dine nye solbriller med styrke bliver skræddersyet dine behov.

Bestil tid til en Certificeret Synsprøve i Synoptik.

Be the first to comment on "Solbriller gør dig mere sikker i efterårstrafikken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*