Jeg har sprunget min badminton ketcher

IMG_0065

Kilde: Forhandler af badmintonketcher på Internettet.

Da mit hold skulle spille holdkamp her i sidste uge, kom der et afbud og de spurgte om jeg kunne have lyst til at spille med dem, det havde jeg selvfølgelig, det er det jeg har trænet for, at komme på hold. Eftersom jeg er ny på holdet, blev jeg sat i 4. Herresingle og så regnede de med, at jeg nok skulle klare mig fint – det gjorde jeg også! Indtil den står 20-19 i andet sæt til mig. Her er jeg så uheldig, at min efterhånden noget slidte streng i min badminton ketcher springer. Min modstander kommer derfor på 20-20. Jeg havde ingen reserve badminton ketcher, og bliver derfor nødt til at låne en af mine holdkammerater.

Jeg får lov til at stå og slå lidt med den inden vi fortsætter spillet, jeg kan godt mærke at følelsen ikke er helt den samme som med min egen, men jeg prøver. Desværre taber jeg både 2. Og 3. Sæt til min modstander fordi jeg ikke kunne ramme banen med den anden opstrengning og badminton ketcher.

Da vi kommer hjem, afleverer jeg min ketcher i cafeteriet hvor vores klubaftale har en aftale med en webshop om opstrengninger af badminton ketchere til fornuftige priser. Jeg taler med ejeren da han kommer og henter ketcherne og fortæller ham, hvad der var sket og forhører ham om, hvilken type opstrengning han vil anbefale til mit niveau og mine ambitioner. Han foreslår at jeg får strenget min badminton ketcher med en streng, som hedder BG80 fra Yonex. Herudover, foreslår han også, at jeg køber endnu en ketcher af samme model som den jeg allerede spiller med, således at jeg undgår at stå i samme dumme situation som tidligere.

Jeg gik ind på hans webshop (www.badmintonketcher.dk) og kigger på priserne og synes de virker rimeligt overskuelige og til at komme i nærheden af og bestiller derfor en badminton ketcher mere. Jeg har igen fået muligheden for, at spille på holdet til vores holdkampe igen, og er rigtig glad for mit valg om at købe en ekstra ketcher. For igen til denne holdkamp sprang jeg min badminton ketcher igen, heldigvis havde jeg været forudseende og taget min ekstra med, så jeg frit kunne spille videre med samme opstrengning og samme model badminton ketcher. Vi vandt heldigvis holdkampen og jeg blev kampens spiller, min ketcher som er sprunget, har jeg igen afleveret i cafeteriet så den kan blive strenget op og jeg er klar til flere holdkampe.

Jeg har siden episoden leget lidt med, hvor hård en opstrengning jeg skal have mig, jeg ved, at jo hårdere end opstrengning er, desto mere kontrol får man med bolden og desto blødere opstrengningen er, desto mere katapulteffekt får ens badmintonketcher. Denne katapulteffekt medfører et noget hårdere smash mens en hårdere opstrengning giver en langt bedre lyd som kan give en det psykologiske overtag da ens smash lyder ekstrem hård når bolden bliver slået til. Jeg kontaktede ejeren af webshoppen og talte med ham om dette og hvad han ville anbefale til mit niveau. Han fortalte mig, at de forskellige hårdheder er en meget individuel ting. For eksempel, den badmintonspiller som har det hårdeste smash i verden Tan Boon Heung fra Malaysia spiller med en væsentligt blødere opstrengning end langt de fleste i verdenseliten. Han er dog bare så dygtig med sin badmintonketcher, at han ikke har brug for den hårdere opstrengning for mere kontrol, men foretrækker trampolineffekten han får når han fra bagbanen smasher sig vejen frem for at afgøre bolden. Med den nye information, har jeg valgt at få strenget min badmintonketcher lidt blødere end normalt, får jeg vil gerne have en hårdere smash og så gør det ikke noget, at lyden ikke er med mig i starten, jeg kan jo altid gå op i kg i ketcheren, når jeg bliver bedre.

Be the first to comment on "Jeg har sprunget min badminton ketcher"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*