Hvad skal der til for at blive en god pokerspiller

carlos-alberto-gomez-iniguez-107821-unsplash

Gennem de seneste årtier har pokerkulturen vokset sig til de proportioner, vi ser i dag. Overalt i verden dyster folk i live – og online-turneringer samt hjemme i stuerne. Med så mange mennesker der spiller poker, kan det hurtigt antages, at poker er et spil alle kan beherske. Spørgsmålet om hvorvidt dette virkeligt er sandt, eller om der skal mere til for at blive en dygtig pokerspiller, ser vi nærmere på her.

carlos-alberto-gomez-iniguez-107821-unsplash <<<<< Photo af Carlos Alberto Gómez Iñiguez / CCO License

Selvom held uden tvivl er en faktor, der spiller ind på udfaldet af et spil poker, handler det i høj grad også om talent. Det betyder, at der er en række tiltag, du kan gøre brug af, hvis du ønsker at forbedre dine evner inden for poker. Det ses ofte, at hjemmesider såsom PokerStars tilbyder spillere gode tips og strategier, mens de samtidig giver spillere mulighed for at deltage i større turneringer. Et af PokerStars’ tips er at lære den bagvedliggende matematik i spillet. Du behøver som sådan ikke at være et matematikgeni, men du bør som minimum sætte dig ind i dine såkaldte pot odds. Et spils pot odds beskriver i korte træk, hvorvidt det kan betale sig at tilføre flere penge til puljen.

I løbet af spillet er der også en række gode huskeregler, du kan gøre brug af for på den måde at begå dig bedre i spillet. Det er for eksempel en god idé ikke at spille for mange hænder, hvilket nybegyndere ofte glemmer. Hvis du mener, at dine kort ikke er gode nok til at være med, bør du trække dig eller “folde”, som det hedder sig inden for pokerverden. I forlængelse af det bør du ikke bluffe bare for at bluffe. Bluff kan selvfølgelig være en god strategi, da det kan hindre dig i tabe, selvom du sidder med en dårlig hånd, men bruger du det for meget kan det have den modsatte effekt. Benyt dig som udgangspunkt kun af bluff, hvis du mener, at du har en reel chance for, at du opnår succes med trækket.

Du kender med stor sandsynlighed til udtrykket ”pokerfjæs”, og du har med garanti også set de mange professionelle pokerspillere, som bærer solbriller under turneringer. Udtrykket ”pokerfjæs” handler i høj grad om at være i stand til at kunne kontrollere og skjule sine følelser under spillet, således at din modstander ikke kan aflæse, hvad du sidder med på hånden. Med andre ord handler det om at påklistre sig et stenansigt. Solbriller og anden hovedbeklædning kan desuden bruges som hjælpemidler til at skjule dine ansigtsudtryk, men i bund og grund er det en smadder god idé, at du træner dit pokerfjæs, da dette kan være med til at gøre dig til en bedre pokerspiller. Du bør også øve dig i at kontrollere dit kropssprog, da høj hjertebanken eller fugtige hænder ligeledes kan afsløre, om du sidder inde med gode eller dårlige kort. Denne form for afsløring går dog også den anden vej rundt, da du også kan træne dig selv i at aflæse modstanderens ansigtsudtryk og kropssprog. Har din modstander et eller flere særlige træk,  fx et smil, en løftet skulder eller ændringer i stemmeføringen, som fortæller dig noget, om hvad han eller hun er i gang med? I så fald kan det bruges som en hjælp til at besejre vedkommende.

Som en lille opsamling på ovenstående bør du altså sætte dig godt ind i spillet og matematikken bag, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få succes ved pokerbordet. Herudover er det en god idé at folde oftere og bluffe mindre, samtidig med at du træner dit pokerfjæs og leder efter små afsløringer i modstanderens ansigtsudtryk eller kropssprog. Tilbage er der kun at sige god fornøjelse, hvis du planlægger at blive en del af den verdensomspændende pokerkultur.

Be the first to comment on "Hvad skal der til for at blive en god pokerspiller"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*