Lånemulighederne bliver flere og flere, samtidigt med at kravene for at låne bliver færre og færre

apple-589640_1920

Engang var det stort set kun muligt at låne penge i en bank. Hvis man havde mulighed for at låne penge af sin mor eller en ven, kunne man selvfølgelig også det, men officielt var det stort set kun muligt at låne penge gennem en bank. Engang benyttede man sig også primært af et lån, hvis man virkelig havde brug for pengene, fx hvis man skulle købe et hus, hvilket man stort set aldrig kommer til at kunne betale kontant. Et banklån var altså betragtet som en slags ”nødløsning”, som man kunne blive nødt til at benytte sig af, hvis man virkelig ikke havde andre muligheder.

banknote-15801_1920Det er langt fra sådan, det er i dag. I dag er der mange flere muligheder for at låne penge. Der er opstået virksomheder, som udelukkende lever af, at folk låner penge til at købe helt almindelige forbrugsvarer – de såkaldte forbrugslån.

Mulighederne for at låne penge er uendelige

Hvis man står og mangler penge i dag, har man altså talrige muligheder for at få fat i et lån. I stedet for at være tvunget til at tage ned i sin bank og ansøge om et lån i banken, så kan man blot tænde sin computer eller gribe sin mobiltelefon. Mer       e kræver det ikke. På internettet er det nemt at finde frem til de virksomheder, der reklamerer for, at de tilbyder forskellige former for lån. Man støder hele tiden ind i disse reklamer både forskellige steder på internettet og i fjernsynet.

Se eksempelvis denne guide: www.hurtiglånnemt.dk.

De fleste ved derfor også, at det stort set intet kræver at optage et forbrugslån. De enkelte forretninger, som man handler i, tilbyder endda også selv at sælge produkter på afbetaling. Denne afbetaling foregår typisk over 12-24 måneder, hvorefter man så har betalt, hvad man oprindeligt skulle have givet for produktet kontant. Det er en forholdsvis ny tendens, at det nu også er muligt at købe for ”lånte penge” i de fleste almindelige forretninger.

Det kræver intet at optage et lån

moneybox-158346Hvis du skal optage et forbrugslån, skal du muligvis opgive dit navn og registreres gennem med Nem ID. Derefter er du stort set sikret at kunne låne penge. Førhen, når man ansøgte om lån i banken, ville banken gerne være sikker på, at man som låner kunne betale pengene tilbage igen. Derfor skulle banken ofte se nærmere på ens økonomi, før man fik godkendt sin lån-ansøgning. Sådan er det stadig, hvis man skal låne penge i en bank, men på grund af de mange muligheder uden for banken, er der flere og flere, der optager lån andre stedet ind i deres bank. Selvfølgelig benytter mange stadig banken til huslån osv. Blandt andet på grund af den lave rente. Men ud over huslånet, er der mange, der optager andre lån hos de virksomheder, som tilbyder forbrugslån. Forbrugslån har dog ofte en meget høj rente, hvilket betyder, at man kommer til at betale flere penge, end hvis man sparer sine egne penge op.

Be the first to comment on "Lånemulighederne bliver flere og flere, samtidigt med at kravene for at låne bliver færre og færre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*