Giv personlige gaver til dem, du holder af

garn

Det kan være svært at ramme helt rigtigt med gaver. Især hvis man ikke har fået en ønskeseddel, eller hvis ønskerne ligger uden for ens budget. Man vil gerne give en gave, som bliver brugt, og som ikke bliver glemt med det samme. Man siger jo, at det er tanken, der tæller, og selvom det måske lyder som en kliché, er der faktisk noget om det. En hjemmelavet gave viser, at man ikke blot har brugt penge, men også tid og omtanke. Den er ofte langt mere personlig, end noget der er købt i en butik. Her kan du få gode ideer, til hvad du kan lave.

Hvad gør modtageren glad?

Det er en god idé at tænke over, hvad modtageren af gaven godt kan lide. Det behøver ikke at være en praktisk gave, men nærmere en ting der viser, at man har tænkt på lige netop dem, da man lavede den. Mange kan måske føle, at de simpelthen ikke er dygtige nok til at lave en hjemmelavet gave.

Men der er heldigvis masser af muligheder, som ikke kræver, at man er professionel kunsthåndværker. Man kan for eksempel købe to stykker tykt papir og lave akvareller, som man sætter i en ramme. Det kræver, at man investerer i noget akvarelmaling og en pensel, men så har man også til mange fine malerier. De behøver ikke at forestille noget bestemt.

Man kan vælge nogle farver, som gavens modtager kan lide, og så lade vandet og penslen gøre arbejdet. Resultatet bliver rigtig flot og dekorativt, samtidig med at det har et personligt præg.

Det er også en mulighed at lave en gave i keramik. Der findes mange værksteder i byerne, hvor man kan få lov at prøve kræfter med dette, og man kan lave nogle utroligt fine ting.

Er man lidt fiks på fingrene, er det selvfølgelig en god idé at udnytte denne egenskab. Kan man eksempelvis hækle, er det oplagt at kreere noget hjemmehæklet. Er personen, man vil give gaven til, glad for at lave mad, kunne et par hæklede grydelapper være en glimrende idé. Heldigvis er der masser af gode vejledninger på nettet, så det er bare om at søge rundt!

En god blanding

Det kan godt virke lidt grænseoverskridende at skulle give en hjemmelavet gave. I hvert fald for nogle. Hvis man alligevel er varm på ideen, kan man vælge at give to gaver. Én hjemmelavet og én man køber. På den måde er man dækket ind, og så kan man måske gå over til noget helt hjemmelavet næste gang. Man kan eventuelt gøre det sådan, at gaverne passer sammen.

Giver man de hjemmehæklede grydelapper som den ene gave, kan man supplere med noget andet køkkenudstyr. Hvis man får lavet en flot akvarel, kunne nogle fine lys måske være med til at sætte prikken over i’et. Uanset hvad er det altid en god idé at gå efter noget, som viser, at man kender og holder af modtageren.

Det er svært ikke at blive glad for en gave, som er udvalgt med omtanke for ens personlighed. Her findes der inspiration til gode gaver, man kan give til sine nærmeste. Der er både gaver til børn, voksne og specielle lejligheder. Når bare man lægger tanker i den, skal gaven nok vække glæde.

Be the first to comment on "Giv personlige gaver til dem, du holder af"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*