Fastelavn er en sjov familietradition

Gode råd når du skal købe et puslebord

Som voksen har man naturligvis altid mange forskellige minder, som man tænker tilbage på. Det er helt forskelligt hvad man husker fra ens barndom og for det meste er det tilfældigt hvad man mindes. Rigtig mange voksne vil dog med stor glæde kigge tilbage på deres barndom når der var fastelavn. De kan måske huske dengang de slog katten af tønden og havde et sjovt kostume på.

Fastelavn er forbundet med glade minder for de fleste. Meget ofte er det en hyggelig familietradition, hvor man gør forskellige ting år efter år. Nogle mennesker har en sjov fest i gården mens andre besøger andre familier.

På den måde kan man gøre det samme og skabe nogle traditioner med andre familier. Det er godt at have forskellige traditioner i familien da det er noget af det, som er med til at give familien tryghed. Det gør, at der er visse ting man er fælles om og det skaber et godt grundlag for en god familierelation.

Lav selv kostumet til fastelavn

Mange forældre tror, at det er nødvendigt at gå ud og købe nye kostumer til børnene når de skal klædes ud. De tror, at det handler om, at man skal købe det dyreste man kan finde og at det skal være det meste unikke. Det kan dog sagtens være unikt uden man har brugt mange penge på det.

Rigtig mange mennesker kan nemlig selv lave kostumer og det er ofte disse kostumer der er sjovest. Som forælder kan det være, at man tænker, at man ikke er kreativ og ikke kan sy. Er det tilfældet kan det være svært at finde tid til at lave et sjovt kostume til børnene.

I stedet kan man dog blot finde på noget helt simpelt. Og man behøver slet ikke at give penge for de ting man bruger til kostumet. Har man et skralderum kan man gå der ned og få inspiration. Det kan være, at man finder en stor papkasse og sådan en kan man altid bruge til fastelavn. Man kan nemlig både lave et fjernsyn eller en mobiltelefon med sådan en.

Alternativt kan man lave en flaske mælk og male sig hvid i hovedet. Et fjernsyn er nemt at lave selvom mange børn ikke vil vide hvordan et stort fjernsyn ser ud. De er nok vant til en fladskærm så derfor er det ikke nødvendigvis den bedste ide. Gør det til en fælles ting i familien at finde på udklædning og så kan I have det sjovt med det. I kan endda klæde jer ud alle sammen og gøre dagen endnu sjovere.

Find de sjoveste fastelavnsfester til familien

Bor man i parcelhus et sted i forstæderne vil der meget ofte være en fælles fest til fastelavn. Man skiftes til at arrangere en sjov fest og så kommer de andre på besøg. Det indebærer, at der både er fastelavnsboller og et par tønder, som man kan slå på. Derudover kan det også være, at man har pyntet lidt op, hvilket er med til at skabe en festlig stemning.

Bor man ikke i forstæderne er det ikke sikkert, at der er en fastelavnsfest lige der hvor man er. Her er man måske nødt til at undersøge hvor man så kan tage til fastelavn. Heldigvis er der mange steder, der holder fester, som man kan tage til. Der er forskellige kalendere på nettet man kan kigge på. Her er der lister, hvor man kan se hvor der slås katten af tønden. Tag med hele familien ud og slå katten af tønden forskellige steder. I kan planlægge det på en måde således, at I tager til flere forskellige fastelavnsfester forskellige steder i byen på samme dag.

Be the first to comment on "Fastelavn er en sjov familietradition"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*