En gladere hverdag med små sunde tiltag og hobbyer

pexels-photo-57883681

Der skal ikke meget til for at bringe større glæde i hverdagen. Med små tiltag kan du gøre en store forskel ved for eksempel at sætte fokus på vigtige områder som kost, motion og hobbyer. På den måde kan du gøre dig selv gladere og mere veltilpas i hverdagen.

 

pexels-photo-7748661Kilde: Pexels

Sund kost og motion kan fungere som et boost

En sund livsstil med nærende kost og fysiske aktiviteter skaber glæde i hverdagen. Det hænger sammen med, at sund kost og motion medvirker til at løfte energiniveauet og frigive endorfiner i hjernen, som på mange måder er kroppens naturlige glædestof. Når det er sagt, er målet ikke at gøre dig til en helsefreak. Små tiltag i hverdagen kan såmænd være nok.

Meget tyder på, at dit humør direkte kan kobles sammen med, hvad du putter i din krop. Får du nok næringsstoffer, er sandsynligheden større for, at du føler dig veltilpas og langt gladere. Næringstoffer er fibre, jern, protein og hele korn. Et godt sted at starte, når vi taler sund kost i hverdagen, er ved dagens første måltid. Her kan du fokusere på at få rigelig med næringstoffer inkorporeret i kosten. Hvis du gør sund morgenmad til en naturlig del af din hverdag, er du allerede godt på vej.

Fysisk aktivitet er også en vigtig del af et gladere liv. Researchen har længe påvist sammenhængen mellem motion og godt humør. Og faktisk behøver du ikke dyrke meget motion, blot 10 minutters fysisk aktivitet om ugen kan give positive resultater. En god og længere gåtur i moderat tempo hver dag kan være nok til at bringe mere glæde i hverdagen for. Har du mod på mere, er det selvfølgelig blot et plus.

 

pexels-photo-57883681

Kilde: Pexels

Gør mere af det du holder af

En god måde at skabe glæde i hverdagen er ved at dyrke de hobbyer, du holder af. I en travl hverdag kan det være nemt at glemme dig selv, men afsætter du tid til dine interesser, opnår du sandsynligvis også større glæde i hverdagen. Hobbyer varierer fra person til person. Nogle holder af at lade de kreative evner få frit spil. Andre igen holder af at flade ud på sofaen og herfra følge med i sportens verden.

Inden for det kreative felt er det især håndarbejde som at strikke og hækle, der hitter stort for tiden. Det samme gør markedets mange mindfulness malebøger, hvor der kan kobles af, når de mange felter skal farvelægges. Både håndarbejde og maling er suveræne aktiviteter til afslapning.

For dem, der er mere til sport og tid på sofaen, er det især Superligaen, der trækker i mange. Der er lagt op til en spændende turnering nu, hvor spil på sport tegner et billede af et tæt opgør mellem flere af de store klubber. Pt. står FC Midtjylland til at vinde turneringen med odds på 1.62, mens Brøndby følger efter med odds på 5.00.

Uanset om det er fodboldens univers eller de kreative aktiviteter, som hiver i dig, er det vigtigste, at du tillader dig selv tid til at forfølge dine interesser. En hobby er nemlig som en pause i hverdagen. Her kan du for en stund glemme alt om arbejde og praktiske gøremål og blot fokusere på dig.

Når du snupper en pause og ændrer små tiltag, kan du gøre en stor forandring for din velvære. Faktisk kan du minimere hverdagens stress og jag, og det blot ved at gøre mere af det, du holder af. Det kan nemlig være opskriften på at bringe mere glæde i hverdagen.

Be the first to comment on "En gladere hverdag med små sunde tiltag og hobbyer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*