Spar ejendomsmæglernes væk og sælg din bolig selv

Garage til flere behov

At bestemme sig for at ville sælge sit hus og finde en ny bolig er en lang proces og kræver meget tid og planlægning før, man overhovedet får huset på boligmarkedet. Det er også virkelig dyrt at flytte med at hvad det indebærer – ejendomsmægler, flyttemænd, maling og så videre. Ved at vælge at sælge din bolig selv, kan man spare en dyr post væk, nemlig ejendomsmægleren.

Der er ingen der siger, at en ejendomsmægler er den rigtige vej at gå, hvis man gerne vil have solgt sit hus. Man kan sagtens vælge at gøre det selv. Så er der nogen der siger, at det kommer til at tage længere tid, og at huset nok aldrig bliver solgt, hvis man fravælger en ejendomsmægler eller et stort og veletableret firma til at repræsentere en. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Man kan sagtens sælge sin bolig selv med stor succes uden for meget besvær. Her kommer der er en guide til, hvordan man bedst muligt kan sælge sin bolig selv og ikke anvende en ejendomsmægler.

Der er mange fordele ved selv at sælge sin bolig. En fordel er, at man sparer salæret væk, det bliver simpelthen billigere at flytte, hvis man vælger selv at sælge sin bolig. For det andet får man selv mere kontrol over, hvordan den skal sælges og hvilken pris boligen bliver udbudt til. For det tredje ved man som nuværende beboer bedre end en ejendomsmægler, hvad boligens stærke og svage sider. Derved kan man med mere sikkerhed vise sin bolig frem til eventuelle købere og være dygtig til at svare på deres spørgsmål. Det er trods alt dig som husets ejer der bedst kan svare på op og ned omkring netop huset!

Hvordan kommer man bedst i gang med at sælge sin bolig selv?

Traditionelt er salg af bolig jo noget vi overlader til ejendomsmæglere – folk der har prøvet at sælge boliger mange gange før. Der er flere hjemmesider, der specialiseret inden for selvsalg, som kan hjælpe sælgeren med at sætte boligen til salg uden om en ejendomsmægler. Mange af disse boligsites er 100 % uafhængige, så man på ingen måder bliver tilknyttet en virksomhed. Så første skridt, hvis man ønsker at sælge sin bolig selv er at finde den platform, hvor boligen skal blive vist på.

Næste skridt er derefter at oprette en bruger og rent praktisk sætte sit hus på markedet. Nu skal man begynde det praktisk og grove arbejde. Man skal udarbejde en god fængende tekst til huset, så folk får lyst til at klikke ind på siden. Det er også vigtigt at lægge billeder op af huset. Billederne skal være gode og vise huset fra sin bedste side, men de skal også vise huset som det er. Man kan her få inspiration fra andre boligannoncers billeder og se fra hvilken vinkel billederne er taget for at få rummene til at synes større og indbydende.

Fastsættelse af salgspris ved salg af egen bolig 

Næste skridt er at sætte en salgspris på boligen. Dette kan være det mest vanskelige, da man ikke er vant til at gøre sådan noget i forvejen. Det vigtigste er at være realistisk. Man har som sælger selv et tæt forhold til huset og synes sikkert, at det kan sælges for mange flere penge, end det egentlig er værd. Man skal for sin egen skyld sætte prisen et fornuftigt sted, som man selv kan være med til og som ikke skræmmer købere væk. Her kan det være behjælpeligt at tænke på den målgruppe, man tænker skal købe huset og hvilken økonomi, den gruppe traditionelt set har. Nu kan man sætte sit hus til salg, og det vil blive vist i en annonce på boligsiden.

Vælger du alligevel at sælge med en ejendomsmægler, så brug BilligEjendomsmægler.dk til at få den bedste pris.

Be the first to comment on "Spar ejendomsmæglernes væk og sælg din bolig selv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*