Sådan bruger du kinesiotape til behandling af sportsskader

kinesiotape-til-at-afhjaelpe-smerter-fysioterapi

Dyrker du sport og motion, kender du sikkert til stive led og smerter af højere eller mildere grad. Du har sikkert også prøvet at komme af med disse smerter, på den eller anden måde – måske ved hjælp af sportscremer, massager eller husråd. Hvad du dog måske ikke har prøvet er kinesiotape. Kinesiotape er genialt til behandling af sportsskader, og vi giver dig i denne artikel, en guide til kinesiotape, og hvordan tapen kan hjælpe dig af med dine smerter.

Mirakelmidlet mod sportsskader

fysioterapeuter-bruger-kinesiotape-til-at-fjerne-smerter-i-musklerKinesiotape er en elastisk tape, der skal sættes på kroppen. Det minder lidt om sportstape, men er samtidig noget helt andet. Den største forskel på sportstape og kinesiotape er, at kinesiotape er elastisk og kan fås i forskellige grader af elasticitet – faktisk helt op til samme grad af elasticitet som din egen hud. udover at behandle sportsskader og smerter kan kinesiotape også hjælpe til at musklerne slapper af, hvilket forhindrer krampeanfald.

Tapen stimulerer også blodomløbet og kan hjælpe til med at fjerne blå mærker, og slutteligt kan kinesiotape også hjælpe hvis du har et led, der er gået ud af led. Her til tapen gå ind og genoprette bindevævet og leddet omkring musklen. Som du kan læse er kinesiotape  virkelig et mirakelmiddel, når man dyrker sport.

Sådan lægger du tapen

Kinesiotape er dog lidt af en videnskab at finde ud af at bruge – i hvert fald hvis den skal bruges korrekt! Det kræver megen læsning og prøver, inden du selv kan lægge en kinesiotape, der vil virke. Kaster du dig ud i at prøve at lægge tapen selv, skal du dog være opmærksom på, at enderne ikke skal være i træk, så holder tapen længst. Tapen skal sættes på ren og tør hud, og du får den bedste tape ved at vælge én med en elasticitet på 130-140, som svarer til din egen huds elasticitet.

Når du har fået sat tapen på, skal den sidde i 3 dage, hvorefter du skal tage den af igen. Tapen kan godt holde længere tid, men din krop har brug for en pause, hvor den kan restituere sig selv, og det er derfor vigtigt, at du overholder grænsen på de 3 dage. Har du stadig smerter efter 3 dages restitution, kan du sætte nyt tape på. Få flere råd i denne guide til kinesiotape.

Kinesiotape til muskelsmerter

Lider du af museklsmerter kan du med fordel anvende kinesiotape. Tapen skal sættes på musklerne i udstrakt tilstand, hvilket gør, at led og muskler strækkes, og blodomløbet vil forbedres. Huden rynker, der hvor du sætter tapen på, men dette er helt normalt, og det skal den.

Kinesiotape til ledsmerter

Har du ledsmerter, er det, i modsætning til ved muskelsmerter, tapen der skal strækkes. På den måde er det tapen, der støtter det ømme led. Sæt tapen i et X eller et Y henover det ømme led, og du vil hurtigt mærke en terapeutisk og afslappende virkning.

Forkert brug kan gøre ondt værre

Kinesiotape kan bruges til mange andre formål end sportsskader og er blevet en effektiv behandlingsform mod smerter, så som piskesmæld, diskusprolaps, hovedpine, knæ- og lyskenskader, tennisalbue, fod- og ankelproblemer, forstuvninger, dårligt blodomløb, ødemer og lidelser i nervesystemet. Der er altså mange måder at bruge kinesiotape, og netop fordi tapen skal bruges til af restituere kroppen, skal man også være lidt varsom med at bruge tapen. Ved forkert brug kan man gøre ondt værre, og det kan være en god idé på sigt at få professionel hjælp til at lære at bruge kinesiotape selv. Der findes også diverse kurser om kinesiotape, som du kan tilmelde dig.

Be the first to comment on "Sådan bruger du kinesiotape til behandling af sportsskader"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*