Hastighederne på fast bredbånd er steget de sidste par år

Depositphotos_13483783_l-2015

Da internettet i sin tid blev offentligt tilgængeligt for befolkningen havde man en hastighed på 56 kilobit/sekund, det var derfor en langsommelig proces at skulle loade en hjemmeside. Siden da er der dog sket en hel del, og det gør der stadig, da internetudbyderne i Danmark ikke kun kæmper om den laveste pris, men om at have den hurtigste internethastighed.

Den udvikling der i de seneste år har påvirket bredbåndshastigheden i Danmark er fibernettet, med denne teknologi kan internetsignalerne nu føres gennem lyslederkabler, hvilket skal sikre en hastighed på op til 50 Mbit samt et stabilt netværk. Den laveste internethastighed i dag er på 256 kilobit/sekund, men ofte ligger standardhastigheden på langt mere i den danske hjem.

Standardhastigheden på bredbånd i de fleste danske hjem ligger lige nu mellem 20 og 30 mbit/sekund. Hvad ligger til grund for vores massive krav og behov for internet, der bliver hurtigere og hurtigere og hvordan vil det ikke se ud om 5-10 år, når teknologien igen har udviklet sig?

Derfor stiger bredbåndshastighederne.

Der er kun en forklaring på, hvorfor danskernes behov for hurtigere bredbåndshastigheder stiger og stiger, den forenklede forklaring er følgende: udviklingen i teknologien gør, at når vi kan få hurtigere bredbånd så skal vi bare have det. Hvis man tænker tilbage i tiden startede vi med at have internet, alene af den grund at vores stationære computere blev kompatible med at kunne køre internettet.

Depositphotos_9388645_l-2015Da de bærbare computere kom på markedet blev behovet for hurtigere hastighed forstærket, da selve systemet i computerne blev opgraderet til at kunne køre højere hastigheder og have flere faner og browservinduer åbne samtidig. Det næste trin vi nåede på teknologi stigen var smartphones, med disse fik vi behov for at koble os på det trådløse netværk, og når både bærbaren og ens smartphone skulle kobles på internettet krævede det en endnu hurtige forbindelse.

Siden da er det blevet muligt for os at koble andre teknologiske apparater på vores internetforbindelser, i mange danske hjem er både smartphone, bærbar, Playstation, X-box, Nintendo Wii og tablet forbundet med bredbåndsforbindelsen. Det sidste nye vi har kunnet koble på vores hjemmenetværk er smart-tv, der gør det muligt for os at bruge streame film og serier direkte fra nettet på tv-skærmen.

De mange sociale medier som Facebook, Twitter, Snapchat, Blogfællesskaber, Instagram, Pinterest, Linked-in og Tinder er også medvirkende til at vi kræver hurtigere bredbåndsforbindelser, da mange mennesker hurtigt bliver afhængige af disse, hvilket gør at vi skal være logget ind stort set hele tiden.

Bredbåndshastigheden fordobles om 5 år.

På baggrund af det stigende behov for bredbåndshastigheder spår eksperterne om enorme bredbåndshastigheder om blot 5-10 år. Sådan som teknologien har udviklet sig på en eksplosiv måde de sidste 10 år, spår eksperterne nu at bredbåndsforbindelserne skal stige 25-30 % hvert år for at kunne følge med. Regner man lidt på det vil det altså sige at den tilgængelige bredbåndshastighed i 2020 vil være lige omkring 100 Mbit i modsætning til de 40-50 vi kan få nu, denne ekstremt høje hastighed er en del af den gamle regerings mål om, hvilke services, der skulle være tilgængelige for danskerne allerede inden vi når 2020. På www.bredbaandsguiden.dk kan du finde et godt overblik over alle de mulige internethastigheder som er udbudt lige nu.

Hvilke teknologiske projekter der sættes i gang for at vores behov stiger så markant er ikke til at vide, men forskellige bilproducenter har f.eks. gang i prototyper på biler, der skal køre uden en bag rattet, hvis verdens biler skal kobles på en trådløs internetforbindelse, kan man kun gisne om, hvor kraftig og hurtig denne forbindelse skal være for at sikre, at man ikke kører galt.

Be the first to comment on "Hastighederne på fast bredbånd er steget de sidste par år"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*